Εθνική: 140 θεσμικοί επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ομόλογο – Από τη Βρετανία η πλειοψηφία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική: 140 θεσμικοί επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ομόλογο – Από τη Βρετανία η πλειοψηφία
«Η έκδοση σημείωσε σημαντική ζήτηση από διαχειριστές κεφαλαίων (asset managers) σε ποσοστό 51%, ενώ ποσοστό 36% διατέθηκε σε hedge funds, 8% σε τράπεζες και 5% σε άλλους επενδυτές», ανακοίνωσε η Εθνική.

Περίπου 140 θεσμικοί επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 10ετές ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας «Tier 2», το οποίο υπερκαλύφθηκε κατά τέσσερις φορές σε μόλις τρεις ώρες, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 8,25%.

Παρουσιάζοντας η Εθνική Τράπεζα το «προφίλ» των επενδυτών που συμμετείχαν στη διαδικασία, επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 140 θεσμικούς επενδυτές περίπου.

Σε όρους γεωγραφικής κατανομής, κυριάρχησαν επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ποσοστό 40%, ενώ 11% διατέθηκε στην Ιταλία και την Ισπανία, 11% στην Ελλάδα, 8% σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, 7% στη Γαλλία, 5% στην Ασία και 18% σε άλλες χώρες.

Η έκδοση σημείωσε σημαντική ζήτηση από Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers) σε ποσοστό 51%, ενώ ποσοστό 36% διατέθηκε σε hedge funds, 8% σε τράπεζες και 5% σε άλλους επενδυτές.

Όπως επισημαίνει η Εθνική, η έκδοση ομολόγου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της, όπως παρουσιάστηκε στην Ημερίδα Επενδυτών στο Λονδίνο τον περασμένο Μάιο. Με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιείται η κεφαλαιακή σύνθεση της τράπεζας, μέσω της συνεισφοράς συμπληρωματικών κεφαλαίων που δεν προκαλούν διάχυση της κεφαλαιακής βάσης (non-dilutive capital), ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επικερδούς διάθεσης των αποθεμάτων ρευστότητας της Εθνικής.

Η έκδοση ομολόγου αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της στρατηγικής MREL που έχει υιοθετήσει η τράπεζα, καθιστώντας δυνατή την έκδοση ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (senior), σημειώνει η Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι η Morgan Stanley και η Goldman Sachs ενήργησαν ως Διεθνείς Συντονιστές (Global Coordinators).

Οι Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse και η JP Morgan ενήργησαν ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners).

Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Εθνικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider