Εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό από την SoftOne

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό από την SoftOne
Στην «καρδιά» της διαδικασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται το επιχειρηματικό λογισμικό.

Με την τεχνολογία να αλλάζει άρδην τα δεδομένα για επιχειρήσεις και καταναλωτές, η επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν μπορεί παρά να αποτελεί μονόδρομο. Οι ελληνικές εταιρείες, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, επενδύουν στην ενίσχυση της ψηφιακής τους ωριμότητας: ήδη το ένα τρίτο των εγχώριων επιχειρήσεων (35%) έχει δρομολογήσει πλάνα για την ψηφιακή του μετάβαση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Στην «καρδιά» της διαδικασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται το επιχειρηματικό λογισμικό, καθώς αποτελεί το «εργαλείο» που βοηθά τις εταιρείες να μεταβούν ομαλά στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Αυτή ακριβώς την ανάγκη για εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που οδηγούν σταθερά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καλύπτει η SoftOne, η μεγαλύτερη εταιρεία business software στην ελληνική αγορά και εκ των κορυφαίων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η SoftOne, η οποία βρίσκεται στην αφετηρία μια νέας εποχής, μετά από τις πρόσφατες επενδυτικές κινήσεις για την εξαγορά δύο εκ των πλέον αναγνωρισμένων παρόχων λογισμικού, της Unisoft και της Prosvasis, εξελίσσεται σε ηγέτη στον τομέα του
επιχειρηματικού software και σε ιδανικό συνεργάτη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Οι νέες επενδυτικές κινήσεις καθιστούν τον ελληνικό όμιλο μια ισχυρή πρόταση αξίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο των απαιτήσεων της αγοράς.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί

Ο νέος όμιλος, με την επωνυμία SoftOne Holdings, απασχολεί ήδη περισσότερους από 300 εργαζόμενους, με τον αριθμό αυτό να διευρύνεται διαρκώς.

Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο, με πάνω από 600 συνεργάτες, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά μια συνεχώς αυξανόμενη βάση 47.000 και πλέον πελατών σε 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία). Μόνο για το 2019 η SoftOne Holdings αναμένει έσοδα 20 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη εκτιμώνται στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της SoftΟne τόσο στην ελληνική αγορά επιχειρηματικού λογισμικού, όσο και στην ευρύτερη της ΝΑ Ευρώπης, αποτελεί η προσήλωση στην καινοτομία, η οποία της επιτρέπει να προσφέρει ένα δυναμικό οικοσύστημα με όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την επίτευξη μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης και υψηλότερης κερδοφορίας. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, ο όμιλος, αξιοποιώντας τις ισχυρές συνέργειες που δημιουργούνται, διευρύνει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων λύσεων που ανταποκρίνονται και υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις κάθετων αγορών.

Ισχυρό χαρτοφυλάκιο

Με την εξαγορά της Prosvasis, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, η SoftOne ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά λογισμικού πληροφορικής και cloud υπηρεσιών, επιταχύνοντας τη διείσδυσή της στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων. H Prosvasis έχει καταφέρει από το 2005, οπότε δημιουργήθηκε, να αποκτήσει ένα διευρυμένο πελατολόγιο άνω των 4.500 λογιστικών γραφείων. Πέρα από την ανάπτυξη λύσεων λογιστικής διαχείρισης, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, με τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων, καθώς και την παραγωγή εξειδικευμένων εκδόσεων με αντικείμενο λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα.

Στο μεταξύ, η εξαγορά της Unisoft, εκ των πιο παραδοσιακών δημιουργών επιχειρηματικών εφαρμογών στην Ελλάδα, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της SoftOne στους τομείς τυποποιημένου λογισμικού και κλαδικών εφαρμογών για εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες, καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider