Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse με φόντο το σκάνδαλο κατασκοπείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse με φόντο το σκάνδαλο κατασκοπείας
Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα να κάνει δεκτή την ξαφνική παραίτηση του Tidjane Thiam, μετά από 5 χρόνια στο ρόλο του CEO.

Ομόφωνα έγινε δεκτή η παραίτηση του CEO της Credit Suisse, Τιτζάν Τίαμ, μετά την αποκάλυψη ενός σκανδάλου κατασκοπείας, που σείει την ηγεσία του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας σήμερα, όπως αναφέρεται στο Marketwatch, το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα να κάνει δεκτή την ξαφνική παραίτηση του Τιτζάν Τίαμ, μετά από 5 χρόνια στο ρόλο του CEO.

Χρέη CEO αναλαμβάνει ο Thomas Gottstein

Όπως αναφέρεται, η παραίτηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου και τη θέση του CEO θα αναλάβει ο Τόμας Γκοτστέιν, που επί του παρόντος ηγείται του τμήματος της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το Financial News London, η σχέση του CEO και του προέδρου της Credit Suisse διαταράχθηκε μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε το 2019, όταν η τράπεζα προσέλαβε εταιρεία ιδιωτικών ντετέκτιβ για να παρακολουθεί τον Ικμπαλ Καν, τον πρώην επικεφαλής της διαχείρισης πλούτου, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στην ανταγωνίστρια UBS.

Η κατασκοπεία αποκαλύφθηκε από τον Καν, με αποτέλεσμα μια δραματική δημόσια αντιπαράθεση.

Απαλλάσσει τον CEO από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο κατασκοπείας

Η εσωτερική έρευνα, που διενεργήθηκε από την νομική εταιρία Homburger, κατέληξε ότι ήταν μόνο ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής Πιερ-Ολιβιέ Μπουέ που ξεκίνησε την παρακολούθηση του Καν για να δει εάν προσπαθούσε να προσελκύσει πρώην συναδέλφους του για τον ακολουθήσουν στη UBS.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο πρόεδρος της Credit Suisse Ουρς Ρόνερ δήλωσε ότι ο CEO της η Credit Suisse Τιτζάν Τίαμ συνεχίζει να απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. «Δεν έχουμε καμία απολύτως απόδειξη ότι ήταν ενήμερος για αυτό», δήλωσε ενώ ζήτησε συγνώμη από τον Καν και την οικογένειά του για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider