Τη νέα υπηρεσία On demand εγκαινίασε η Nova

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη νέα υπηρεσία On demand εγκαινίασε η Nova

Ένα τεράστιο βίντεο club στο σπίτι θέλει να φέρει η Nova με την νέα υπηρεσία Nova on demand που παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους και η οποία θα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές Nova Full pack, Nova Cinema pack και Nova 3Play που έχουν συνδυάσει τα κανάλια Novacinema.

Στόχος όπως επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρείας κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας είναι να «ενώσουν δύο κόσμους, αυτόν της δορυφορικής και εκείνον της επίγειας τηλεόρασης».

Με την νέα υπηρεσία θα μπορεί να δει κανείς κατά παραγγελία – όποτε θέλει και όσες φορές επιθυμεί - όλες τις μεγάλες πρεμιέρες της Nova, επιτυχημένες και βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και ολόκληρους κύκλους, παιδικά, με τη δυνατότητα επιλογής ελληνικής ή αυθεντικής φωνής, ντοκιμαντέρ, καθώς και επιλεγμένα θεάματα όπως αφιερώματα ή ψυχαγωγικά shows.

Η εγκατάστασή του ακολουθεί τη φιλοσοφία Plug &Play για εύκολη και γρήγορη σύνδεση. Στην ουσία η υπηρεσία λειτουργεί αμέσως μόλις το εξελιγμένο Nοvabox συνδεθεί στο internet, κατά προτίμηση με ένα καλώδιο Ethernet, για πιο σταθερή σύνδεση και κατ επέκταση καλύτερη ποιότητα κατά την διάρκεια της προβολής.

Σε περίπτωση που ο αποκωδικοποιητής απέχει αρκετά από το router και η ενσύρματη σύνδεση είναι ανέφικτη υπάρχει και η λύση της ασύρματης σύνδεσης με την βοήθεια κάποιου powerline adapter, τον οποίο μπορεί να προμηθευτεί κανείς από τα καταστήματα της Nova. Να διευκρινίσουμε ότι οι παραπάνω λύσεις αφορούν στους αποκωδικοποιητές Novabox τύπου 831 & 3001 εφόσον έχουν ενημερωθεί με την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού. Για όσους δεν έχουν το νέο Novabox μπορούν να αιτηθούν για αναβάθμιση του, σε κάποιο κατάστημα Nova.

Με το που πραγματοποιηθεί η σύνδεση, εμφανίζεται η επιλογή on demand στο μενού από όπου μπορεί κανείς να επιλέξει όποια σειρά ή ταινία θέλει. Να διευκρινίσουμε ότι η διαθεσιμότητα των σειρών και ταινιών ποικίλλει (μπορεί να είναι διαθέσιμες από τρεις έως και πέντε μήνες) γιατί εξαρτάται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Επιπλέον χαρακτηριστικό είναι πως στην υπηρεσία On demand λειτουργεί εξελιγμένη αναζήτηση ώστε να έχει την δυνατότητα ο συνδρομητής να ψάξει την αγαπημένη του ταινία η σειρά ενώ θα υπάρχει και ειδική κατηγορία με προτάσεις για σειρές και ταινίες που αξίζει κανείς να δει από την ίδια την Nova σε ειδική κατηγορία του μενού.

Στόχος της εταιρείας, όπως διευκρινίστηκε, είναι να αυξήσει τις παροχές της προς τους συνδρομητές 3Play οι οποίοι αποτελούν περίπου το 70% της συνδρομητικής της βάσης. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το φρένο που παρατηρήθηκε στις εγγραφές νέων συνδρομητών, ήδη από τον τελευταιο μήνα του 2015, το οποίο εντάθηκε στο β' τρίμηνο του 2016, εξαιτίας κυρίως της επιβολής τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση από 1/6/2016 και για πρώτη φορά από το άνοιγμα της αγοράς, οι δύο βασικοί παίκτες της paytv έχουν επιδοθεί σε σκληρό μπρα ντε φερ, από άποψη υπηρεσιών, για την πρωτιά στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στελέχη της Nova η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει περιθώρια ανάπτυξης τα οποία θα αυξηθούν όταν αφομοιωθούν οι αναταράξεις που προκάλεσε η προαναφερθείσα φορολογική επιβάρυνση.«Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μισή διείσδυση στη συνδρομητική τηλεόραση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης οπότε σίγουρα υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης και κέρδους» ανέφερε ο κ Κατσογιάννης, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας.

Επιπλέον, η εταιρεία εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και στην συνπαραγωγή ταινιών εξετάζοντας συνεχώς νέα σενάρια ενώ έχει αποφασιστεί ήδη η συμμετοχή της ως συνπαραγωγός στο πρώτο παιδικό ελληνικό καρτούν.

Όσο για τα επόμενα σχέδιά της, αφορούν κυρίως στο αντρικό κοινό. Όπως αναφέρθηκε, στις αρχές του επόμενου μήνα θα κάνει πρεμιέρα το νέο κανάλι Νova sport Stories το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις κλασσικές στιγμές του αθλητισμού για τους λάτρεις του είδους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider