Constancio: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του QE της ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Constancio: Δεν τίθεται θέμα μείωσης του QE της ΕΚΤ

Σε διάψευση των πληροφοριών περί μείωσης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ προχώρησε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Vitor Constancio.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Constancio εξήγησε πως δεν υπάρχει βάση στις φήμες για περιορισμό των αγορών ομολόγων, ενώ διαβεβαίωσε πως το QE θα συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός να πλησιάσει το 2%, ήτοι τον στόχο της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η ΕΚΤ αγοράζει σε μηνιαία βάση ομόλογα ύψους 80 δισ. ευρώ περίπου.

Ωστόσο, την Τετάρτη κυκλοφόρησαν φήμες περιορισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων , την ώρα που οι αγορές αναμένουν τη… χρονική επέκταση του προγράμματος και πέραν του Μαρτίου του 2017.

«Η ΕΚΤ δεν αποκλείεται σταδιακά να περιορίσει τις αγορές ομολόγων και μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να περιοριστεί κατά 10 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση», ανέφερε το Bloomberg, κάτι το οποίο διέψευσε ωστόσο ο Constancio.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ έχει ακόμη στη διάθεσή του μόλις τέσσερις προγραμματισμένες συνεδριάσεις, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον του QE, προτού αυτό εκπνεύσει τον Μάρτιο του 2017.

Oι επόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ έχουν προγραμματιστεί για τις: 20 Οκτωβρίου, 8 Δεκεμβρίου, 19 Ιανουαρίου, 9 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider