Cnooc: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου εκτινάσσουν τα έσοδά της - Έως +108% από το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cnooc: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου εκτινάσσουν τα έσοδά της - Έως +108% από το 2021
Εκτόξευση εσόδων για την πετρελαϊκή που θα ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα την 27η Οκτωβρίου.

Η Cnooc εκτιμά πως τα έσοδά της πιθανώς να έχουν υπερδιπλασιαστεί τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της https://www.insider.gr/tags/kinahttps://www.insider.gr/tags/kina συνεχίζει να αποκομίζει τα οφέλη από τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Τα προκαταρκτικά της έσοδα αυξήθηκαν στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, έως και 108% συγκριτικά με το 2021, σύμφωνα το Bloomberg που επικαλείται πληροφορίες από το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Η πετρελαϊκή σημειώνει πως τα έσοδα της ενισχύθηκαν λόγω των αυξημένων τιμών της ενέργειας αλλά και της υψηλότερης παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που σημείωσε ποτέ.

Πάντως, δεν δημοσίευσε τα επίσημα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό της οι ανακοινώσεις για τα τελικά έσοδα θα πραγματοποιηθούν στις 27 Οκτωβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδηγώντας τα κέρδη των μεγαλύτερων κρατικών ενεργειακών εταιρειών της Κίνας σε ιστορικά υψηλά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας του έθνους, οι εταιρείες έλαβαν επίσης εντολή να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα δεν βιαστεί να πετύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα

Εκβιάζει η Gazprom: Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο εάν μπει πλαφόν στην τιμή

Ο πόλεμος του Πούτιν απειλεί και την «πράσινη» Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider