Παραιτείται ο CEO της Hargreaves Landsdown - Νέα μείωση των assets υπό διαχείριση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται ο CEO της Hargreaves Landsdown - Νέα μείωση των assets υπό διαχείριση
Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το περιθώριο των εσόδων για το σύνολο της χρήσης στις 49-52 μονάδες βάσης από τις 44-47 μονάδες βάσης.

O 51χρονος Κρις Χιλ, που για πέντε έτη ήταν CEO στη Hargreaves Lansdown παραιτείται όμως θα μείνει στο πόστο του μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός του με διορία έως τον Νοέμβριο του 2023.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική επενδυτική ανακοίνωσε ότι τα assets υπό διαχείριση διαμορφώθηκαν στα 122,7 δισ. στερλίνες (138,41 δισ. δολάρια) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από τα 123,8 δισ. στερλίνες στο τέλος Ιουνίου.

Η Hargreaves και άλλες εταιρίες διαχείρισης πλούτου είδαν τα assets τους να αυξάνονται μετά την πανδημία της COVID-19 καθώς οι αποταμιεύσεις και τα χαμηλά επιτόκια αύξησαν τις εισροές, αλλά τώρα παρατηρείται πτώση λόγω ανησυχιών για την επιδείνωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανίας.

«Η αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν ο νέος θα προχωρήσει σε μείωση μισθών στην Hargreaves Lansdown, κάτι που θα τον ανακτούσε την ανταγωνιστικότητά της, αλλά με βραχυπρόθεσμα σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά στα έσοδα», ανέφεραν αναλυτές της JP Morgan.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερο από 54% από τότε που ανέλαβε ο Χιλ, υποχώρησαν 4,2% το πρωί της Δευτέρας, ενώ επιβραδύνθηκε ο ρυθμός απόκτησης νέων πελατών και οι καθαρές νέες δραστηριότητες της επιχείρησης για το α' τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος Credit Suisse: Φρικτή χρονιά το 2021, πρέπει να αλλάξουμε

Goldman Sachs: Προχωρά στη μεγαλύτερή της αναδιοργάνωση - Συγχωνεύει μονάδες

Η Lotus γιορτάζει 50 χρόνια από τη νίκη του Φιτιπάλντι στην F1 με μια ειδική έκδοση Evija

gazzetta
gazzetta reader insider insider