H ολλανδική VEON αποχωρεί από τη Ρωσία - Προς πώληση η θυγατρική της έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ολλανδική VEON αποχωρεί από τη Ρωσία - Προς πώληση η θυγατρική της έναντι 2,2 δισ. δολαρίων
Στην πλήρη αποχώρηση της από τη Ρωσία προχωράει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, Veon, θέτοντας προς πώληση τη ρωσική της επιχείρηση, Vimpelco, έναντι του ποσού των 2,2 δισ. δοαλρίων (130 δισ. ρούβλια).

Στην πλήρη αποχώρηση της από τη Ρωσία προχωράει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, Veon, θέτοντας προς πώληση τη ρωσική της επιχείρηση, Vimpelco, έναντι του ποσού των 2,2 δισ. δοαλρίων (130 δισ. ρούβλια).

Όπως αναφέρει το Reuters, η Veon διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα Beeline μέσω της Vimpelcom στη Ρωσία, μια αγορά που αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των εσόδων του ομίλου. Η Veon διαχειρίζεται επίσης τη Beeline στο Καζακστάν και την Kyivstar στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουνίου, ενώ η Veon εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο δυτικών εταιρειών που έχουν πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;

Προειδοποίηση Πούτιν: Το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού θα οδηγούσε σε «σοβαρές συνέπειες»

Hyundai: Επένδυση 5,5 δισ. δολαρίων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider