Αντίστροφη μέτρηση για τον Αστέρα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για τον Αστέρα

Θέμα ημερών είναι εκτός απροόπτου η υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την πώληση του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης στο αραβό-τουρκικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το τελικό βήμα μιας μακράς πορεία που ξεκίνησε το 2013 όταν η ΕΤΕ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξαν ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση επενδυτή, στο πλαίσιο της σκοπούμενης από κοινού αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ στη χερσόνησο «Μικρό Καβούρι» της Βουλιαγμένης.

Χθες, Πέμπτη, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχε μόνο το ΤΑΙΠΕΔ.

Πλέον η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην εταιρεία περιορίστηκε κοντά στο 67% και το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 21%. Το ποσοστό των δύο βασικών μετόχων θα μεταβιβαστεί στη συνέχεια στη θυγατρική του Jermyn Real Estate «Apollo Investment HoldCo» και θα προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού των 400 εκατ. ευρώ. Από αυτά περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Εθνική και τα υπόλοιπα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τα επόμενα βήματα

Από κει και πέρα θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του συγκροτήματος με στόχο την δημιουργία ενός από τα πολυτελή θέρετρα της Ελλάδας. Οι επενδυτές θα αποκαλύψουν περισσότερα για τα σχέδια τους με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 56.500 τ.μ. σε σύνολο 301.865 τ.μ.

Ακόμη, το σχέδιο προβλέπει ακόμη 15 πολυτελείς κατοικίες στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Aphrodite». Κάθε κατοικία θα έχει συνολική κάλυψη 15 στρεμμάτων, με πισίνα, κήπο και θα απευθύνεται σε ανθρώπους μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Εξελίξεις θα υπάρχουν και στη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο παύει να δέχεται κρατήσεις από την 1η Νοεμβρίου για τα ξενοδοχεία Arion και Westin Athens. Το συγκρότημα όμως δεν θα κλείσει στο σύνολο του, καθώς μεταξύ άλλων θα παραμείνουν ανοιχτά επισιτιστικά τμήματα, η παραλία, και η μαρίνα.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών του Αστέρα ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε 14,418 εκατ. ευρώ έναντι 10,296 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider