Νέα εποχή για την Παπαστράτος: Επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εποχή για την Παπαστράτος: Επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας
Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Με συνολικές επενδύσεις που φτάνουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια, η Philip Morris International δείχνει πως στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Νέα εποχή, νέες προκλήσεις, αλλά με το ίδιο όραμα: τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ελληνική οικονομίας, την καινοτομία, αλλά και την εξέλιξη των ανθρώπων της σε ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης και πιστοποιημένης ισότητας ευκαιριών. Έχοντας αυτά στο επίκεντρο η Παπαστράτος συνεχίζει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει διεθνώς.

Επενδύσεις 700 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια

Μάλιστα, το μεγάλο ταξίδι της για ένα μέλλον προς το καλύτερο συνεχίζεται με μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδηγεί στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και ενισχύει παράλληλα το εξαγωγικό έργο της εταιρείας, φτάνοντας σε συνολική αξία εξαγωγών 300 εκατ. ευρώ.

Νέα Εποχή με νέα μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ
Νέα Εποχή με νέα μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Metropolitan Expo από τον ίδιο τον Massimo Andolina, Πρόεδρο Ευρώπης της PMI, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η Παπαστράτος διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη Philip Morris International και, επίσης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας».

Με τη νέα επένδυση της εταιρείας, το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International (PMI) στην Ελλάδα φτάνει πλέον τα 700 εκατομμύρια ευρώ από το 2017. Πρόκειται για ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Παπαστράτος, η οποία θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με 4 νέες γραμμές παραγωγής.

Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος
Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

Η επόμενη μέρα της εταιρείας σηματοδοτείται και από μία μεγάλη αλλαγή στη Διοίκησή της, με τον Γιώργο Μαργώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και να διαδέχεται τον Χρήστο Χαρπαντίδη, πλέον Αντιπρόεδρο της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος με την ευκαιρία αυτή υπογράμμισε πως «η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι».

Με επίκεντρο τους ανθρώπους της, την κοινωνία και τη χώρα

Η νέα μεγάλη επένδυση της Παπαστράτος και το άνοιγμα των 300 θέσεων εργασίας έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από κινήσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια #prostokalytero.

Άλλωστε η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει να μιλάει με πράξεις, όπως το 2017, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία προχώρησε σε επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, μετατρέποντας το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού της Philip Morris International. Μια επένδυση που σηματοδότησε την έναρξη του ριζικού μετασχηματισμού της σε εταιρεία τεχνολογίας, με όχημα την επιστήμη και όραμα το τέλος του τσιγάρου.

Το 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της, με νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος ενίσχυσε την παραγωγική δραστηριότητα των καινοτόμων προϊόντων θέρμανσης καπνού που παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Μια επένδυση το ύψος της οποίας, έως το τέλος του 2022, τελικά ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι η εταιρεία εισφέρει ετησίως στα κρατικά ταμεία περίπου 1 δισεκ. ευρώ, μέσω Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI
Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI

Παράλληλα, η Παπαστράτος επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη των ταλέντων των ανθρώπων της και μέσα από μια σειρά δυναμικών πρωτοβουλιών, διασφαλίζει την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον και ενισχύει έμπρακτα τη συμπερίληψη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από το 2014 η Παπαστράτος βραβεύεται σταθερά έως και σήμερα ως «Κορυφαίος Εργοδότης» από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, για τις βέλτιστες πρακτικές της και την εργασιακή εμπειρία που προσφέρει στους εργαζομένους της.

Επίσης, επιδιώκει, με κάθε δράση της, να παράγει θετικό έργο για την κοινωνία. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κάθε μεγάλης συλλογικής πρόκλησης, απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις - πανδημική, γεωπολιτική, κλιματική - των τελευταίων χρόνων. Τέλος, μόνο τα τελευταία 15 χρόνια η μητρική εταιρεία, Philip Morris International, έχει επενδύσει πάνω από 10,5 δισεκατ. δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο.

Χάρη στις πράξεις της, λοιπόν, η Παπαστράτος μπορεί να κοιτάζει περήφανα το αύριο στα μάτια και λέει «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider