Άλμα 50% για τη μετοχή της Novavax - Γκάζι από το deal με Sanofi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 50% για τη μετοχή της Novavax - Γκάζι από το deal με Sanofi
Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Sanofi θα αποκτήσει μερίδιο μειοψηφίας κάτω από 5% στη Novavax και θα προκαταλάβει ποσό 500 εκατ. δολαρίων. 

Ράλι έως και 50% τη Δευτέρα η μετοχή της Novavax καθώς oι επενδυτές χαιρετίζουν και καλωσορίζουν το ντιλ 1,4 δισ. δολαρίων με τη Sanofi για εμβόλια κορονοϊού που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα. Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Sanofi θα αποκτήσει μερίδιο μειοψηφίας κάτω από 5% στη Novavax και θα προκαταλάβει ποσό 500 εκατ. δολαρίων.

«Βοηθάει πραγματικά την εταιρεία. Μας κρατάει καλά κεφαλαιοποιημένους, απομακρύνει τη μόνιμη ανησυχία, μας δίνει την ευκαιρία να μετατοπίσουμε τη στρατηγική μας προς αυτό που είμαστε καλύτεροι, να φέρουμε επιπρόσθετη αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μας» δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο CEO της Novavax, Τζον Τζέικομπς. Σε σημείωμα που έγραψε την Κυριακή, ο αναλυτής της Jefferies, Ρότζερ Σονγκ, εκτίμησε ότι η συμφωνία θα προσφέρει επαρκή κεφάλαια στη Novavax και θα στηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας. «Από οικονομική άποψη, η συμφωνία είναι αρκετά προσοδοφόρα» σημείωσε.

Πρόκειται για μία συμφωνία με την οποία η Novavax επιβεβαιώνει την παρουσία της στο χώρο και παίρνει μεγάλη ώθηση μετά την κατάρρευση της ζήτησης για το εμβόλιο του Covid τα τελευταία δύο χρόνια καθώς το Φεβρουάριο του 2023 είχε δηλώσει ότι έχει «σημαντικές αμφιβολίες» για το αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η γαλλική Sanofi, δεσμεύτηκε να καταβάλλει 500 εκατ. δολάρια προκαταβολικά και επιπλέον 700 εκατ. δολάρια σε πληρωμές για την κυκλοφορία, την ανάπτυξη και τις ρυθμιστικές διαδικασίες ώστε να πουλήσει το αυτόνομο εμβόλιο του Covid - 19 αλλά και να αναπτύξει το νέο εμβόλιο. Η Novavax δικαιούται ακόμα βάσει της συμφωνίας να λάβει 200 εκατ. δολάρια για πληρωμές σχετικά με το λανσάρισμα και τις πωλήσεις και επιπλέον διψήφια royalties επί των εμβολίων που αναπτύσσει η Sanofi χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Matrix-M adjuvant, η οποία βοηθά τα εμβόλια να διεγείρουν την ανοσολογική απόκριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η OpenAI φέρνει τεράστια αναβάθμιση για το ChatGPT: Έρχεται το νέο GPT-4o

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η AI «χτυπάει» την εργασία σαν τσουνάμι

Νέο «όχι» της Anglo American στην πρόταση εξαγοράς 43 δισ. δολ. από BHP

gazzetta
gazzetta reader insider insider