Η οικογένεια Ανιέλι αύξησε το μερίδιό της στην Philips στα 4,19 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η οικογένεια Ανιέλι αύξησε το μερίδιό της στην Philips στα 4,19 δισ. δολάρια
Η οικογένεια Ιταλών δισεκατομμυριούχων Ανιέλι αύξησε τη συμμετοχή της στη Royal Philips NV, δίνοντάς της μερίδιο αξίας 4,19 δισ. δολαρίων, ως ένδειξη αυξημένης εμπιστοσύνης στον ολλανδικό κατασκευαστή ιατρικών συσκευών.

Η οικογένεια Ιταλών δισεκατομμυριούχων Ανιέλι αύξησε τη συμμετοχή της στη Royal Philips NV, σε μια ένδειξη αυξημένης εμπιστοσύνης στον ολλανδικό κατασκευαστή ιατρικών συσκευών.

Η Exor των Ανιέλι κατέχει πλέον το 17,51% της Philips, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Διατηρούσε ποσοστό 16,1% στις 16 Μαΐου και ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Η Exor είναι η εταιρεία holding της οικογένειας Ανιέλι, που βρίσκεται πίσω από την ίδρυση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat. Συγκέντρωσε μερίδιο 15% στη Philips το 2023 καθώς άρχισε να διαφοροποιείται με τοποθετήσεις σε υγειονομική περίθαλψη, τεχνολογία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και είδη πολυτελείας. Η συμφωνία έδινε στην Exor τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της στον κατασκευαστή αναπνευστήρων και καρδιογράφων στο 20%.

Η ενισχυμένη επένδυση στη Philips καταδεικνύει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ολλανδική εταιρεία, η οποία τον Απρίλιο διευθέτησε αξιώσεις στις ΗΠΑ που συνδέονταν με ελαττωματικές συσκευές άπνοιας ύπνου.

Η Exor απέκτησε 19,5 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές της Philips αντί περίπου 481 εκατ. ευρώ. Για τη συνολική συμμετοχή της στην Phlips, έχει δαπανήσει περί τα 3,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider