Τρεις «διεκδικητές» για την Ευρωλίγκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις «διεκδικητές» για την Ευρωλίγκα
Ευρωλίγκα / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Στο ραντάρ ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών, όπως τα funds EQT, BC Partners και General Atlantic, βρίσκεται η Ευρωλίγκα.

Στο ραντάρ ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών, όπως τα funds EQT, BC Partners και General Atlantic, βρίσκεται η Ευρωλίγκα, η κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης που κατέκτησε φέτος μετά από 13 χρόνια ο Παναθηναϊκός, όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η Euroleague Commercial Assets (ECA), στην οποία ανήκουν η EuroLeague και το EuroCup, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών για την αγορά μεριδίου της εταιρείας και στοχεύει σε αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε μια πιθανή πώληση, σύμφωνα με τις ίδιες ανώνυμες πηγές που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των BC Partners, EQT και General Atlantic, έχουν εκφράσει προθυμία για αγορά μεριδίου τις τελευταίες εβδομάδες, με τις προσφορές να αφορούν μειοψηφικό ποσοστό, ενώ παράλληλα υπάρχουν άλλοι τρεις επενδυτές που δεν κατονομάζονται και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

    Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η ECA μπορεί να αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία συμφωνία. Η EQT, η BC και η General Atlantic αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις καλαθοσφαίρισης είναι οι τελευταίες μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού σπορ που αναζητούν νέες επενδύσεις ως τρόπο άντλησης κεφαλαίων.

    Τα αθλήματα προσελκύουν νέους επενδυτές καθώς βλέπουν ευκαιρίες στην αύξηση των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης και του μάρκετινγκ. Η συμβουλευτική εταιρεία Liontree είχε βρεθεί σε σχετικές συζητήσεις και κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν προκαταρκτικές ενδείξεις ενδιαφέροντος πριν από ένα μήνα.

    Από την πλευρά τους, οι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων περιμένουν εξελίξεις από τους συλλόγους που συμμετέχουν στην EuroLeague, διαμηνύοντας πως οι συνομιλίες θα προχωρήσουν μόνο υπάρξει απόφαση για ενδεχόμενη πώληση. Η Συνέλευση των Μετόχων της ΕCA- που συγκροτείται από 13 ομάδες- συνεδρίασε τον Ιούνιο για να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, νέους κανόνες για την ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας της διοργάνωσης.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Δάνεια: 9 + 1 επιλογές για ρυθμίσεις στεγαστικών με τους Servicers

    Η Σύρος παράγει 1 από τα 10 καλύτερα ροζέ κρασιά του 2024

    Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα: Σώος ο πιλότος

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider