Bayer: Κέρδισε άλλη μια μάχη στην υπόθεση του Roundup - Άλμα άνω του 11% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bayer: Κέρδισε άλλη μια μάχη στην υπόθεση του Roundup - Άλμα άνω του 11% της μετοχής
Μία νίκη στη νομική μάχη να περιορίσει την ευθύνη από τους ισχυρισμούς ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο σημείωσε η Bayer. 

Μία νίκη στη νομική μάχη να περιορίσει την ευθύνη από τους ισχυρισμούς ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο σημείωσε η Bayer.

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακό εφετείο στη Φιλαδέλφεια απέρριψε την κατηγορία του ενάγοντα Ντέιβιντ Σάφνερ ότι η Monsanto, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού, είχε παραβιάσει τους νόμους στην πολιτεία της Πενσυλβάνια που σχετίζονται με τη γλυφοσάτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο ενάγων, που πάσχει από λέμφωμα non-Hodgkin, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία θα έπρεπε να επισημαίνει πάνω στο προϊόν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Το δικαστήριο, όμως, αποφάνθηκε ομόφωνα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν επιτρεπτό βάσει των ισχυόντων ομοσπονδιακών κανονισμών για την τυποποιημένη επισήμανση.

Η Bayer δήλωσε ότι η απόφαση για την έφεση που είχε υποβάλει έρχεται σε αντίθεση με αποφάσεις ομοσπονδιακών εφετείων στο Σαν Φρανσίσκο και την Ατλάντα σε παρόμοιες υποθέσεις. «Οι αντικρουόμενες αποφάσεις των ομοσπονδιακών εφετείων για το θέμα αυτό απαιτούν επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρει η εταιρεία.

Η Bayer αντιμετώπισε εκτεταμένα προβλήματα σχετικά με το Roundup και είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει περισσότερο από 73% από τότε που αγόρασε τη Monsanto για 63 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2018.

Σήμερα Παρασκευή, η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άλμα στο γερμανικό χρηματιστήριο 11,36%.

Οι αρχές παγκοσμίως έχουν κατηγοριοποιήσει το προϊόν ως μη καρκινογόνο, ωστόσο ο οργανισμός έρευνας για τον καρκίνο IARC του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αξιολόγησε το ζιζανιοκτόνο ως «πιθανώς καρκινογόνο» το 2015.

Μέχρι τις 23 Ιουλίου του 2024, η Bayer έχει κερδίσει συνολικά 14 από τις 23 αγωγές, αλλά της έχουν επιβληθεί και υψηλά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάφετ έκανε κάτι περίεργο με το μερίδιό του στην Apple

Τραμπ: Κερδίζει 513 εκατ. δολάρια από γκολφ κλαμπ και θέρετρα - Αλλά πόσα χρωστάει;

Περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στερούνται καθαρού πόσιμου νερού

gazzetta
gazzetta reader insider insider