Μπάφετ: Ατόφιο κέρδος το μερίδιο των 34 δισ. δολαρίων στην Bank of America

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Ατόφιο κέρδος το μερίδιο των 34 δισ. δολαρίων στην Bank of America
Οι συνεχείς πωλήσεις μετοχών της Bank of America από τον Γουόρεν Μπάφετ έχουν πλέον καλύψει το κόστος της επένδυσής του, αφήνοντάς τον με ένα μερίδιο άνω των 34 δισ. δολαρίων που είναι καθαρό κέρδος.

Οι συνεχείς πωλήσεις μετοχών της Bank of America από τον Γουόρεν Μπάφετ έχουν πλέον καλύψει το κόστος της συνολικής επένδυσής του στην τράπεζα, αφήνοντάς τον με ένα μερίδιο άνω των 34 δισ. δολαρίων που είναι καθαρό κέρδος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Berkshire Hathaway του Μπάφετ πούλησε μετοχές αξίας 896 εκατ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις μετοχών από τα μέσα Ιουλίου καθώς και τα μερίσματα που εισπράχθηκαν από το 2011 ξεπέρασαν τα 14,6 δισ. δολάρια που ο όμιλος είχε δαπανήσει για «χτίσει» το μερίδιό του στη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα.

Ο 94χρονος ξεκίνησε την επένδυση της Berkshire στην Bank of America με ένα deal 5 δισ. δολαρίων το 2011 για προνομιούχες μετοχές και warrants. Ο Μπάφετ μετέτρεψε το μερίδιο σε κοινές μετοχές έξι χρόνια αργότερα, αφού η τράπεζα αύξησε το μέρισμά της. Στη διάρκεια της επένδυσης, η τιμή της μετοχής έχει πολλαπλασιαστεί σε αξία, έχοντας αυξηθεί μόνο φέτος περίπου 21%.

Οι υπολογισμοί του Bloomberg για τα κέρδη του Μπάφετ δεν περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο των φόρων. Η Berkshire Hathaway δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το μερίδιο της εταιρείας στην τράπεζα θα μπορούσε σύντομα να υποχωρήσει κάτω από το ρυθμιστικό όριο του 10% που απαιτεί την κοινοποίηση των συναλλαγών εντός λίγων ημερών.

Ο Μπάφετ δεν έχει δώσει ακόμη καμία δημόσια εξήγηση για την απόφασή του να πουλήσει μετοχές. Ο σχολιασμός μπορεί να είναι περίπλοκος, λόγω του ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν επιθυμούν οι κύριοι μέτοχοι των μεγάλων τραπεζών να ασκούν επιρροή στις τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Axel Springer: Διασπάται στα δύο ο γερμανικός κολοσσός των media - Τι θα γίνει με Bild, Politico

Παρελθόν από το τιμόνι της Nike o Τζον Ντόναχιου - Νέος CEO ο Έλιοτ Χιλ

Τετραπέρατος Μπάφετ: Ήταν μόλις 6 χρονών όταν είδε τις προοπτικές της Coca-Cola

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider