Μεγάλη τουριστική επένδυση από την οικογένεια Τσάκου στην Ιθάκη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεγάλη τουριστική επένδυση από την οικογένεια Τσάκου στην Ιθάκη
Την κατασκευή και λειτουργία Πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στη Θέση Φιλιατρό Ιθάκης προωθεί η εταιρεία «Άτοκος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», που συνδέεται με την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, ύψους 85 εκατομμύρια ευρώ

Την κατασκευή και λειτουργία Πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στη Θέση Φιλιατρό Ιθάκης προωθεί η εταιρεία «Άτοκος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», που συνδέεται με την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, με τον προϋπολογισμό της επένδυσης να ξεπερνά τα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο «Κατασκευή και Λειτουργία Πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στη Θέση Φιλιατρό Ιθάκης» με την ονομασία «Epic_O» αφορά στην ανάπτυξη Ξενοδοχειακού Καταλύματος, πολυτελών κατοικιών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τουριστικού Λιμένα σε έκταση 326.833,59m², εντός ευρύτερου ιδιωτικού γηπέδου συνολικού εμβαδού 873.647,17 m², στην περιοχή Φιλιατρό Ιθάκης.

Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στην εταιρεία Enterprise Greece, με την υπ’ αριθμ. 14000/16-07-2024 αίτηση, στόχος του έργου είναι ο συνδυασμός της τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών με την προστασία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής, και την προώθηση της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ιθάκης.

Ο φορέας της επένδυσης αιτείται την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση στην κατηγορία «Στρατηγικές Επενδύσεις 1», σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ.1, περίπτωση (αα), καθώς και τη λήψη των κινήτρων Χωροθέτησης (Άρθρο 7) και Ταχείας Αδειοδότησης (Άρθρο 9), καθώς και την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας (Άρθρο 5) του Ν.4864/2021. Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε 85,45 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επαφές Intrakat - Prodea για deal στα ακίνητα

Real Estate: Αβεβαιότητα στην αγορά λόγω ΝΟΚ

Πώς «βγαίνει από το συρτάρι» το οδικό έργο «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider