Online σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Online σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% το 2024
Συνεχίζεται η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στο κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Συνεχίζεται η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στο κλάδο των σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να δαπανούν online 335 εκατ. ευρώ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ το 2024, δηλαδή 9% περισσότερα από το 2023.

Σημειώνεται ότι ο τζίρος αυτός δεν περιλαμβάνει Q-Commerce παίκτες με δικές τους αποθήκες όπως eFood Market & Wolt Market που κερδίζουν συνεχώς μερίδιο στην ελληνική αγορά. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση μέσης αξίας παραγγελίας κατά 6% στα 85 ευρώ που οφείλεται κυρίως στα περισσότερα τεμάχια που αυτή περιέχει (κατά μέσο όρο 34,3τμχ σε σχέση με 32,8 το 2023) και όχι στον πληθωρισμό, αφού η αύξηση της μέσης online τιμής αγαθών ήταν 1% σε σχέση με 8% που ήταν το 2023.

Το ετήσιο report που δημοσίευσε σήμερα η Convert Group, ειδικά στην Ελλάδα, κάλυψε το 2024 το 83% της αγοράς, ενώ για το 2025 θα ανέλθει σε 90% κάλυψη της αγοράς με την προσθήκη του efresh και των παραγγελιών του ΑΒ μέσω e-food (εξαιρώντας πάντα efood market και wolt market).

Σε σύγκριση με το 2023 οι κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία online αγορών το 2024 ήταν: +18% σε προϊόντα για κατοικίδια, +14% σε ποτά και αναψυκτικά, +12% σε κατεψυγμένα τρόφιμα ενώ τα συσκευασμένα τρόφιμα αυξήθηκαν σε αξία online αγορών κατά 9% και τα φρέσκα τρόφιμα κατά 8%.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι το ποσοστό της δαπάνης που πηγαίνει σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας αποτελεί το 15% του συνόλου των online αγορών που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024. Τέλος, η Παρασκευή αποτέλεσε την πιο δημοφιλή ημέρα για τα οnline ψώνια του νοικοκυριού, αφού το 16,8% των συνολικών παραγγελιών έγιναν την συγκεκριμένη ημέρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στην αγορά – Φθηνότερα από πέρυσι αγοράζουν τα νοικοκυριά

Επιστροφή στο πλαστικό για τις ΗΠΑ: Ο Τραμπ κηρύσσει τον πόλεμο στα χάρτινα καλαμάκια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider