Στο Eurogroup η απόφαση για τον νέο CEO του ΤΧΣ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Eurogroup η απόφαση για τον νέο CEO του ΤΧΣ

Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα επικυρωθεί ο διορισμός του CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου παραμένει «ορφανή» μετά την υπαναχώρηση του διορισθέντος Βασίλειου Κατσικιώτη τον περασμένο Νοέμβριο και την εκ νέου προκήρυξη της θέσης στις 30 Δεκεμβρίου.

Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων, αφού το Selection Panel έκρινε ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες υποψηφιότητες, κατέληξε τελικώς σε μία λίστα τριών υποψηφίων, την οποία υπέβαλλε για την τελική επιλογή στο Υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο. Η λίστα περιλαμβάνει έναν Έλληνα υποψήφιο, τον Χριστόφορο Στράτο που τελεί ήδη μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, και δύο ξένους υποψηφίους, έναν Αυστριακό και έναν Γερμανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε τα παράπονά του για τους χειρισμούς του Selection Panel στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους Θεσμούς με θέμα τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνοντας την πολύμηνη κωλυσιεργία στην επιλογή κατάλληλων υποψηφίων για τη θέση, με αποτέλεσμα το ΤΧΣ να βρεθεί αντιμέτωπο ακόμη και με αναστολή των εργασιών του.

Ο διορισμός του Τάκη Δουμάνογλου, πάντως, την Τετάρτη μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος, απομακρύνει προς το παρόν αυτόν το κίνδυνο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο insider.gr, ο διορισμός του CEO αποτελεί προϋπόθεση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ρήτρα αυτή περιλαμβάνεται στην τεχνική συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ως εκ τούτου, ο λευκός καπνός για τον επόμενο επικεφαλής του ΤΧΣ αναμένεται να βγει από το Eurogroup αυτού του μήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ένας εκ των δύο ξένων υποψηφίων, καθώς η υποψηφιότητα του Χριστόφορου Στράτου φαίνεται πως έχει αποκλειστεί από τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider