Η Protergia βάζει στην «πρίζα» και την αυτοκίνηση

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Protergia βάζει στην «πρίζα» και την αυτοκίνηση

Με σύμμαχό της την KOSMOCAR (Volkswagen, AUDI και ŠKODA) η Protergia δραστηριοποιείται πλέον και στον κλάδο της αυτοκίνησης και συγκεκριμένα της ηλεκτροκίνησης σε μια προσπάθεια να «βάλει στην πρίζα» το νέο μοντέλο e-up της Volkswagen. Οι δύο επιχειρήσεις, προερχόμενες από δύο διαφορετικούς κλάδους (ενέργεια και αυτοκινητοβιομηχανία) προχωρούν σε μια πρωτότυπη συνεργασία σε δραστηριότητες σχετικές με την ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Volkswagen λαμβάνουν ένα τιμολόγιο ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς, δωρεάν ενέργεια ενός έτους για τη φόρτιση του ηλεκτρικού Volkswagen (για 10.000 χλμ το χρόνο ετησίως) και έως και 21% έκπτωση στις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων ηλεκτρικών οχημάτων .

Το νέο «e-up powered by Protergia» είναι το πιο οικονομικό μέχρι στιγμής επώνυμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς και πωλείται στην τιμή των 19.950 ευρώ αντί των 29.000, η οποία είναι τιμή πώλησης για τα συμβατικά. Πρόκειται για πρόγραμμα επιδότησης από τις δύο επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να ανοίξουν το δρόμο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Η τιμολογιακή τοποθέτηση της έκδοσης e-up! powered by Protergia κάνει προσιτή την ηλεκτροκίνηση στο ευρύ Ελληνικό κοινό, αλλάζοντας τα δεδομένα και τις δυνατότητες απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι το μοντέλο έχει αυτονομία 160 χλμ και το κόστος της ενέργειας ανέρχεται σε 1,1 ευρώ για κάθε 100 χλμ.

Όπως σημείωσε ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, κατά την παρουσίαση της συνεργασίας των δύο επιχειρήσεων, «πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση για βιώσιμη μετακίνηση». Η κα Βίβιαν Μπουζάλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ομίλου Μυτιληναίος, σημείωσε ότι πλέον εκτός από την έντονη παρουσία της Protergia στον κλάδο της ενέργειας και στον τομέα της λιανικής ρεύματος, η εταιρεία πλέον «δείχνει το δρόμο και στην ηλεκτροκίνηση».

Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και τον κόσμο

Η ηλεκτροκίνηση δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα με τους ίδιους ρυθμούς από ό,τι στην Ευρώπη (το 2016 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αντιπροσώπευαν το 0,03% και αντιστοιχούν στο ένα πεντηκοστό της μέσης ευρωπαϊκής αγοράς όπου τα ηλεκτρικά αποτελούσαν το 1,5%. Η έλλειψη κινήτρων και υποδομών σε συνδυασμό με την αδράνεια μέχρι στιγμής από την πλευρά των κρατικών φορέων έχουν συντελέσει στην ισχνή ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης . Θετικές ωστόσο προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δημιουργούν οι εκτιμήσεις ότι μέχρι το 2040 σχεδόν ένα στα τρία αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Λίγα λόγια για τις εταιρείες

Η Protergia είναι ο Τομέας Ενέργειας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρείας που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Η Protergia δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.

Η KOSMOCAR Α.Ε. είναι ο Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας των αυτοκινήτων VOLKSWAGEN, AUDI και ŠKODA στην Ελλάδα, ενώ φέτος είναι η τεσσαρακοστή έβδομη επέτειος της συνεργασίας της με την VOLKSWAGEN AG. Στη διάρκεια των 47 χρόνων ,κατάφερε να χαράξει μία επιτυχημένη πορεία στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους πελάτες-κατόχους των δημοφιλών αυτοκινήτων VOLKSWAGEN και AUDI. Είναι δε η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα στο χώρο του αυτοκινήτου που ανέπτυξε από το 1970 ένα πλήρες δίκτυο ολοκληρωμένων συγκροτημάτων 3 σημείων (πωλήσεις, service, ανταλλακτικά).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider