Λύσεις για εξωστρεφείς επιχειρήσεις προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λύσεις για εξωστρεφείς επιχειρήσεις προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς

Ευέλικτα και εξατομικευμένα εργαλεία προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στις επιχειρήσεις, προκειμένου να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς.

Μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών της Μονάδας Συναλλακτικής Τραπεζικής της τράπεζας, παρέχονται και εξατομικευμένες λύσεις που βοηθούν τις μικρές και μεσαίες εταιρείες να διαχειριστούν τη ρευστότητα τις πληρωμές, τις εισπράξεις από πελάτες, την άμεση κατάθεση μετρητών, χωρίς φυσική μεταφορά τους, και τη δραστηριότητά τους στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Αθανάσιος Βλαχόπουλος, Ανώτερος Διευθυντής Συναλλακτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, οι λύσεις αυτές προέκυψαν μέσα από μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων με τους πελάτες, μέσω της καινοτόμου πρωτοβουλίας «voice of the customer».

«Στην Τράπεζα Πειραιώς, η συμμετοχή των πελατών μας στη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών είναι βασική μας προτεραιότητα, ώστε να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καθημερινών τους συναλλαγών. Με επίκεντρο λοιπόν τον πελάτη, θέσαμε σε εφαρμογή για πρώτη φορά την πρωτοβουλία “voice of the customer”, μέσω της οποίας είχαμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επιχειρηματικής μας πελατείας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του εμπορικού τους κύκλου με στόχο να σχεδιάσουμε προτάσεις και λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο, στόχος στο Transaction Banking είναι η έρευνα «voice of the customer» να αποτελέσει ένα δυναμικό, αμφίπλευρο εργαλείο εστιασμένης και δομημένης επικοινωνίας της Τράπεζας με τους πελάτες της με συμμετοχή ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού επιχειρήσεων της Εταιρικής και Εμπορικής Τραπεζικής.

Ο βασικός στόχος είναι, πέρα από την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών, να μεγιστοποιηθεί η προστιθέμενη αξία στις συναλλαγές των πελατών και στο πλαίσιο αυτό η τράπεζα παρέχει:

* στοχευμένη, single point of contact, προσέγγιση του συνόλου των συναλλακτικών αναγκών των επιχειρήσεων

* ολοκληρωμένη επισκόπηση της ρευστότητας και προσεκτικό σχεδιασμό των χρηματοοικονομικών ροών

* εξατομικευμένες συμβουλές προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε επιχείρησης

* συνεχή πληροφόρηση για όλες τις νέες τάσεις, προϊόντα και υπηρεσίες με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των εργαλείων διαχείρισης των εκάστοτε αναγκών

* υψηλού επιπέδου after-sales service με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση μέσω της συνεχούς πληροφόρησης για νέα προϊόντα και υπηρεσίες για Διαχείριση Χρηματικού και εργασίες Εξωτερικού Εμπορίου.

Κοινή πεποίθηση στην Τράπεζα Πειραιώς είναι ότι η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει κυρίως με αύξηση των εξαγωγών και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, σημειώνει ο κ. Βλαχόπουλος. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει με τις καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις που προσφέρει τις επιχειρήσεις που:

  • προάγουν τον εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας,
  • παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας,
  • συμβάλλουν στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης και
  • ενισχύουν την ανάπτυξη καινοτόμων δραστηριοτήτων

Συγκεκριμένα, προσφέρονται δύο κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, τις Υπηρεσίες Πληρωμών & Διαχείρισης Χρηματικού (Payments & Cash Management) και τις Λύσεις Διεθνούς Εμπορίου (Trade Solutions).

Υπηρεσίες Πληρωμών & Διαχείρισης Χρηματικού (Payments &Cash Management)

Οι Υπηρεσίες Πληρωμών & Διαχείρισης Ρευστότητας διευκολύνουν τη διαχείριση των διαθεσίμων μέσα από εξειδικευμένες Υπηρεσίες Πληρωμών, Εισπράξεων, Διαχείρισης Χρηματικού, καθώς και Διαχείρισης Αξιογράφων για την άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, μια πρωτοποριακή υπηρεσία, το «Bank in Office» που δίνει στην επιχείρηση την ευχέρεια να έχει συνεχή ρευστότητα και διαθεσιμότητα των εισπράξεων της μέσω άμεσης (online) και ασφαλούς κατάθεσης μετρητών στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί, χωρίς την ανάγκη φυσικής μεταφοράς τους στην Τράπεζα.

Για τις επιχειρήσεις που εισπράττουν επιταγές με μεγάλη συχνότητα, παρέχεται το προϊόν «Ηλεκτρονική Διαχείριση Επιταγών προς είσπραξη», μια ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης επιταγών μέσω της Winbank, με αυτοματοποίηση της διαδικασίας είσπραξης απαιτήσεων, δυνατότητα καταχώρησης οποιασδήποτε εντολής για την εκάστοτε επιταγή και online παρακολούθηση του συνολικού πιστωτικού υπολοίπου του χαρτοφυλακίου των επιταγών.

Λύσεις Διεθνούς Εμπορίου (Trade Finance Solutions)

Η Συναλλακτική Τραπεζική παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης και χρηματοδότησης απαιτήσεων με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς των επιχειρήσεων σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στην κατεύθυνση αυτή παρέχονται υπηρεσίες Trade Finance για την διασφάλιση της είσπραξης ή πληρωμής μιας διεθνούς εμπορικής συναλλαγής, καθώς και την εξυπηρέτηση του εμπορικού συναλλακτικού κυκλώματος της επιχείρησης, μέσω δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε προγράμματα εγγυοδοσίας και χρηματοδότησης μέσω συνεργασίας με Διεθνείς και Εγχώριους Οργανισμούς όπως: η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD), ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π), με στόχο τη στήριξη των εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τους συνεργάτες τους.

Παράλληλα μέσω της Πειραιώς Factoring η τράπεζα παρέχει υπηρεσίες Factoring για τη βελτίωση της ρευστότητας, την αύξηση της διαπραγματευτικής δύναμης, την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και την προστασία της επιχείρησης έναντι του πιστωτικού κινδύνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider