Τη θυγατρική της στην Αλβανία πουλά η Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη θυγατρική της στην Αλβανία πουλά η Εθνική Τράπεζα

Έπεσαν οριστικά οι υπογραφές για πώληση της Banka NBG Albania, της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας στην Αλβανία.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα, η πώληση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που συμφώνησε με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η συναλλαγή έχει θετική επίδραση στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 της ΕΤΕ (με βάση το τρίτο τρίμηνο του 2017), ενώ υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εγκρίσεων από (i) την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας, (ii) την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αλβανίας.

Η NBG Albania ξεκίνησε τις εργασίες της στην Αλβανία το 1996 ως υποκατάστημα της ΕΤΕ στα Τίρανα. Το 2012 έγινε ανεξάρτητη τράπεζα με πλήρη αδειοδότηση και έκτοτε λειτουργεί ως 100% θυγατρική της ΕΤΕ.

Η εταιρεία UBS Limited ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με τη συναλλαγή, ενώ οι εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και CR Partners ενεργούν ως διεθνείς και τοπικοί νομικοί σύμβουλοι αντίστοιχα. Η εταιρεία Κεραμεύς & Συνέταιροι ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της ABI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider