ΕΥ: Δεν σχολιάζουμε τα περί μη ύπαρξης σύμβασης με την Folli Follie

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥ: Δεν σχολιάζουμε τα περί μη ύπαρξης σύμβασης με την Folli Follie

«Δεν σχολιάζουμε τα δημοσιεύματα περί μη ύπαρξης σύμβασης μεταξύ FF Group και EY».

Αυτό υποστηρίζουν στο insider.gr κύκλοι του ελεγκτικού οίκου, οι οποίοι επικαλούνται τους όρους εμπιστευτικότητας και απόρρητου που διέπουν την λειτουργία του.

«Όσα ήταν να γίνουν, έχουν γίνει και όσα είναι να γίνουν, θα γίνουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πάντως πληροφορίες που έρχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες τόσο από την ΕΥ όσο και από την Folli Follie είτε η σύμβαση ανάθεσης ελέγχου των οικονομικών της Folli Follie από την ΕΥ, είτε η επιστολή ανάθεσης του ελέγχου (γίνεται και με τους δύο τρόπους), ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει απαντήσει ακόμη.

«Πιστεύουμε ότι αύριο (σ.σ Παρασκευή) ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα μας αποσταλεί είτε η σχετική σύμβαση, είτε η επιστολή ανάθεσης», επισημαίνουν στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών δρομολογεί την κατάθεση αιτήματος συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie προς διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων των επενδυτών, ενώ η μηνυτήρια αναφορά βρίσκεται ήδη στο στάδιο επεξεργασίας.

Ειδικότερα η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών είχε την περασμένη Δευτέρα συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία της Επιτροπής ,με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε η ανάγκη για διαρκή συνεργασία με σκοπό την διαφύλαξη της ανοδικής πορείας της ελληνικής χρηματαγοράς και της ελληνικής οικονομίας και η συνεχής προσπάθεια για πάταξη τυχόν φαινομένων χειραγώγησης μετοχής ή παραπλάνησης επενδυτών.

Από την πλευρά της Επιτροπής τονίστηκε ότι οι ενέργειες της ήταν οι ενδεδειγμένες με γνώμονα την γενική ισορροπία της Αγοράς και δεν είχαν στόχευση μόνο την συγκεκριμένη μετοχή. Στο σημείο αυτό , η Ένωση αναγνωρίζοντας την έκταση του ζητήματος παρατήρησε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η άμεση αναστολή του short selling σε ανάλογες μελλοντικές περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ενημέρωσε για το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στις επικείμενες δικαστικές ενέργειες τόσο από ιδιώτες επενδυτές όσο και από αλλοδαπά δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν διεθνή fund με θέση στην μετοχή.

Τέλος η Ένωση επεσήμανε τις εποπτικές αναφορές που έχει καταθέσει κατά καιρούς στην Επιτροπή, τόσο για τον ΛΕΠΕΤΕ όσο και για τις πιθανές παραβιάσεις των όρων έκδοσης (και της ισότιμης μεταχείρισης των επενδυτών) των υβριδικών ομόλογων που είχαν εκδώσει οι 4 συστημικές τράπεζες , και για τις οποίες αναμένει την ολοκλήρωση των ενεργειών της στελεχών της Επιτροπής για την εξέταση των εποπτικών αναφορών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider