Alpha Bank: Σήμερα η ανακοίνωση της short list για το Project Galaxy

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Σήμερα η ανακοίνωση της short list για το Project Galaxy
Στα χέρια της διοίκησης οι προσφορές, εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις

Ζήτημα ωρών είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ανακοίνωση της short list των ενδιαφερομένων για το Project Galaxy της Alpha Bank, η οποία περιλαμβάνει τρεις τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 10,8 δισ. ευρώ αλλά και το 80% του servicer Cepal.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, η διοίκηση της Alpha Bank έχει ήδη από το Σαββατοκύριακο τις τρεις προσφορές, έχει ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και εντός της ημέρας θα υπάρξει η επίσημη ενημέρωση και οι ανακοινώσεις αναφορικά με τη shortlist των ενδιαφερομένων. Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, για το Project Galaxy προσφορές κατέθεσαν η Pimco, η Davidson Kemper και η Cerved με τα φαβορί να είναι Pimco, Davidson Kemper και Cerved με αυτή τη σειρά. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της τράπεζας θέλει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία, ιδανικά εντός του 2020.

Το Project Galaxy και η Cepal

Με συνολικό ύψος 10,8 δισ. ευρώ, το Project Galaxy είναι μία από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το υπ’ αριθμόν ένα project στη λίστα της Alpha Bank τους τελευταίους μήνες.

Ταυτόχρονα, με ταχείς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία απόσχισης της Cepal, η πώληση της οποίας συγκαταλέγεται στο «πακέτο» της συναλλαγής του Galaxy. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα καθυστερήσεων της Alpha Bank δέχονται μαζικά τους όρους της μεταγραφή τους στη Cepal, με το ιδιαίτερα γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών και κινήτρων να λειτουργεί υπέρ της ομαλής προόδου της διαδικασίας. Έτσι, ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί ακόμη ένας εν δυνάμει «πονοκέφαλος», που θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στη συναλλαγή και πλέον μένει το κομμάτι της αξιολόγησης των προσφορών, ώστε να ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα ντιλ πώλησης κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider