Morgan Stanley: Στο 11% η ύφεση της Ευρωζώνης το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Στο 11% η ύφεση της Ευρωζώνης το 2020
Η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε ραγδαία καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, αφού η πρότερη πρόβλεψή της έκανε λόγο για ύφεση 5% στην Ευρωζώνη.

Βαθιά ύφεση που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 11% αναμένει για την Ευρωζώνη το 2020 η Morgan Stanley, εκφράζοντας μια εξαιρετικά απαισιόδοξη πρόβλεψη.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε ραγδαία καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, αφού η πρότερη πρόβλεψή της έκανε λόγο για ύφεση 5% στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, η σημαντική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και το μεγαλύτερο – του αναμενομένου – πλήγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ανάγκασε τη Morgan Stanley να μεταβάλλει επί τα χείρω τις προβλέψεις της.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα είναι πιο σταδιακή από ότι αναμενόταν καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα και εξακολουθούν να «απαγορεύουν» μεγάλης κλίμακας events.

«Η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που έχουν λάβει – και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν – οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ αναμένουμε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συμφωνήσουν τελικά στο πολυσυζητημένο Ταμείο Ανάκαμψης», τονίζουν.

Πιο απαισιόδοξη μεταξύ των οίκων η Morgan Stanley

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Morgan Stanley αναδεικνύεται μεταξύ των πλέον απαισιόδοξων οίκων για την πορεία της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η JP Morgan τοποθετεί στο 9% την ύφεση της Ευρωζώνης εφέτος, ενώ η UBS μόλις στο 4,5%.

insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider