Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006 οι τιμές ακινήτων παγκοσμίως - Φόβοι για νέα «φούσκα» 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006 οι τιμές ακινήτων παγκοσμίως - Φόβοι για νέα «φούσκα» 
Οι μέσες τιμές ενισχύθηκαν κατά 7,3% για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης από το τέταρτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με τον μεγαλύτερο ρυθμό από την εποχή πριν την χρηματοπιστωτική κρίση αυξάνονται οι τιμές ακινήτων παγκοσμίως, με τη φρενίτιδα να παρατηρείται σε περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά και της Σιγκαπούρης.

Οι μέσες τιμές ενισχύθηκαν κατά 7,3% για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης από το τέταρτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη τιμών του μεσιτικού γραφείου Knight Frank. Στην κορυφή του δείκτη, η Τουρκία με αύξηση 32% και η Νέα Ζηλανδία με 22,1%. Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 5η θέση με ρυθμό αύξησης 13,2%, που είναι ο ισχυρότερος από τον Δεκέμβριο του 2005.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα μαζικά μέτρα στήριξης των οικονομιών κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης προκάλεσαν την έκρηξη στην αγορά ακινήτων, με τους φόβους για μια νέα φούσκα να εντείνονται και αρκετές χώρες να προβαίνουν σε βελτιωτικές κινήσεις.

Η Νέα Ζηλανδία κατήργησε τα φορολογικά κίνητρα για τους επενδυτές ακινήτων και η κυβέρνηση αναμένει ότι ο πληθωρισμός των τιμών κατοικίας θα επιβραδυνθεί στο 0,9% μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Παράλληλα, η Κίνα έχει λάβει μέτρα για τον έλεγχο των κατασκευαστικών και του τραπεζικού δανεισμού στην αγορά αυτή.

Στην Ασία, η Σιγκαπούρη σημείωσε τη μεγαλύτερη, 6,1%, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα με 5,8% και την Ιαπωνία με 5,7%. Το Χονγκ Κονγκ, η πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, εμφάνισε αύξηση 2,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider