Κίνα: Αποκλιμακώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις τον Ιανουάριο - Στο 9,1% ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αποκλιμακώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις τον Ιανουάριο - Στο 9,1% ο πληθωρισμός
Περαιτέρω αποκλιμάκωση σημείωσαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα τον Ιανουάριο, με τις τιμές σε κατανάλωση και παραγωγή να μειώνονται. 

Περαιτέρω αποκλιμάκωση σημείωσαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα τον Ιανουάριο, με τις τιμές τόσο σε κατανάλωση όσο και σε παραγωγή να μειώνονται.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 9,1% από το προηγούμενο έτος, από αύξηση 10,3% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας. Ο ρυθμός αύξησης ήταν χαμηλότερος από το 9,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,4%.

Σημειώνεται πως η μείωση των τιμών του άνθρακα και του χάλυβα τον περασμένο μήνα επιβάρυνε τις τιμές των βιομηχανικών αγαθών, ωθώντας τον δείκτη τιμών παραγωγού σε αύξηση, δήλωσε ο Dong Lijuan. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο PPI μειώθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Ο δομικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε 1,2% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, στον ίδιο ρυθμό με τον Δεκέμβριο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider