ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο
Η σχεδόν ολοκληρωτική άρση των περιοριστικών μέτρων ενίσχυσε τις προσπάθειες ανάκαμψης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε τον Φεβρουάριο η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, καθώς η σχεδόν ολοκληρωτική άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας ενίσχυσε τις προσπάθειες ανάκαμψης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη PMI της IHS Markit στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών κατέγραψε ισχυρή άνοδο από τις 51,1 μονάδες του Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 56 μονάδων.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο PMI υπηρεσιών σκαρφάλωσε τον Φεβρουάριο στις 56,7 μονάδες από τις 51,2 μονάδες που βρισκόταν τον Ιανουάριο, υπερβαίνοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο στις 53 μονάδες.

Παράλληλα, ο μεταποιητικός PMI τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στις 57,5 μονάδες από 55,5 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν οριακή αύξηση στις 56 μονάδες.

Όπως ανέφερε η IHS Markit, η βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας κατά τον τρέχοντα μήνα οφείλεται τόσο στην επιστροφή των εργαζομένων που είχαν νοσήσει από κορονοϊό στις εργασίες τους αλλά και στην σημαντική αύξηση της διαθεσιμότητας πρώτων υλών στην βιομηχανία, ενώ σημαντικό ρόλο εκτιμάται πως διαδραμάτισε και η άρση σχεδόν του συνόλου των μέτρων περιορισμού, γεγονός που αύξησε σημαντικά τις μετακινήσεις εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider