Λαγκάρντ: Σε κίνδυνο η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Σε κίνδυνο η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης
Η επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε πως «υπάρχουν σημάδια για αύξηση του πιστωτικού κινδύνου, που χρειάζονται προσεχτική παρακολούθηση».

Για αυξανόμενους κινδύνους στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης μίλησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε παρέμβαση της στη ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως «η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, ο υψηλότερος πληθωρισμός και η σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών θέτουν πιέσεις στη δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε πως παρά τις τελευταίες προσαρμογές της ΕΚΤ, όπως η αύξηση των βασικών επιτοκίων της, «οι αγορές ακόμα φαίνεται πως εστιάζουν σε αποτελέσματα πως μπορεί να αποδειχθούν πως είναι πολύ αισιόδοξα».

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η ίδια τόνισε πως «υπάρχουν σημάδια για αύξηση του πιστωτικού κινδύνου, που χρειάζονται προσεχτική παρακολούθηση».

Παράλληλα, η επικεφαλής της ΕΚΤ μίλησε για κινδύνους στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, κυρίως «λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρασκευή 14 Οκτώβρη, η ημέρα που θα κρίνει την τύχη της Μ. Βρετανίας και... της Ευρωζώνης

Ευρωζώνη: Ιστορικό υψηλό στο εμπορικό έλλειμμα τον Αύγουστο - Ξεπέρασε τα 50 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider