Χάρκερ (Fed): Προς μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες - Θα χρειαστεί χρόνος για την πτώση του πληθωρισμού 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάρκερ (Fed): Προς μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες - Θα χρειαστεί χρόνος για την πτώση του πληθωρισμού 
Καθώς τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ δείχνουν μια αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Προς μείωση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) «έδειξε» το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ.

Σε προδημοσίευση ομιλίας του σε συνέδριο που δημοσίευσε το Bloomberg, ο Χαρκερ αναμένει πως οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Fed θα χαλαρώσουν, καθώς φτάνουμε σε ένα πιο περιοριστικό επίπεδο των επιτοκίων. Περιμένω πως θα μείνουμε σε αυτό το επίπεδο για λίγο καιρό, καθώς θα αφήσουμε τη νομισματική πολιτική να κάνει τη δουλειά της».

Οι δηλώσεις του Χάρκερ έρχονται καθώς τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ δείχνουν μια αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία, όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις για τις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο. Η τράπεζα προχωρά από τον περασμένο Μάρτιο σε αυξήσεις των επιτοκίων της με στόχο να θέσει τον πληθωρισμό στο επίπεδο του 2%.

Ωστόσο, όπως είπε ο Αμερικανός τραπεζίτης «θα χρειαστεί χρόνος ακόμα για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντιπρόεδρος Fed: Σύντομα θα προχωρήσουμε σε πιο αργές αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider