Οι εργοδότες της Γαλλίας προειδοποιούν για μόνιμες βλάβες στην οικονομία της ΕΕ από την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εργοδότες της Γαλλίας προειδοποιούν για μόνιμες βλάβες στην οικονομία της ΕΕ από την ενεργειακή κρίση
Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν και τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο της ύφεσης καθώς καλούνται να μειώσουν την παραγωγή τους ή να απορροφήσουν τις ζημίες από το αυξημένο κόστος.

Σήμα κινδύνου για μόνιμες επιπτώσεις στην οικονομία της Γαλλίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ενεργειακή κρίση έστειλε η ένωση επιχειρήσεων και εργοδοτών της Γαλλίας, Medef.

Σε εκδήλωση που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Medef στο Παρίσι, επισημάνθηκε πως η γαλλική οικονομία κινδυνεύει από διαρκείς βλάβες καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού επιδεινώνουν την ανταγωνιστικότητα της ηπείρου, οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων τους.

Ακόμα, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν και τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο της ύφεσης καθώς καλούνται να μειώσουν την παραγωγή τους ή να απορροφήσουν τις ζημίες από το αυξημένο κόστος.

Η Meder κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφωνήσει σε ένα σύστημα που θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις της ΕΕ να παρέχουν ενίσχυσεις στις επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής, οι χώρες δίνουν με διαφορετικό τρόπο στήριξη σε επιχειρήσεις ανάλογα με το μέγεθος τους, τον κλάδο και την περιοχή των εταιρείων.

Σύμφωνα με την Medef, η εναρμόνιση των κανόνων και των ενισχύσεων από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, όπως αυτή έγινε κατά την πανδημία του κορονοϊού, θα μπορούσε να βοηθήσουν την ήπειρο μας να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Medef, Τζόφρι Ρου ντε Μπεζιού, «η πραγματική μάχη δεν είναι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας ή Γαλλίας και Ιταλίας: είναι μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχει ήδη μία τάση βιομηχανικής υποχώρησης που υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευτεί εν μέσω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider