ΗΠΑ: Υποχώρηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Κάμψη στις ενάρξεις κατοικιών τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υποχώρηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Κάμψη στις ενάρξεις κατοικιών τον Οκτώβριο
Στο χειρότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 ο δείκτης Phily Fed, που δείχνει τις προοπτικές των επιχειρήσεων

Μεικτά σήματα προκύπτουν από τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στην αμερικανική οικονομία κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου υποχώρησαν στις 222.000 έναντι 225.000 την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας σε χαμηλό μήνα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 228.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 1,50 εκατ. έναντι 1,49 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,51 εκατ. αιτήσεις.

Εξάλλου, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο έφτασαν τις 1,42 εκατ. έναντι 1,43 εκατ. τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,41 εκατ. ενάρξεις.

Οι οικοδομικές άδειες ανήλθαν σε 1,52 εκατ. έναντι 1,56 εκατ. τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,51 εκατ. αδειών.

Τέλος, ο δείκτης για την αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές των επιχειρήσεων στην κρίσιμη -οικονομικά- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Phily Fed) κατέγραψε μεγάλη πτώση για τον Νοέμβριο, φτάνοντας στις -19,4 μονάδες έναντι-8,7 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -6 μονάδες.

Πρόκειται για τη χειρότερη μέτρηση του δείκτη από τον Μάιο του 2020 και την περίοδο των πρώτων lockdown στις ΗΠΑ για την πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακά ηπιότερες οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο - Στο 10,6%

gazzetta
gazzetta reader insider insider