ΗΠΑ: Σε χαμηλό 28 μηνών οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό 28 μηνών οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο
Ο αριθμός των θέσεων εργασίας θεωρείται ένδειξη της υγείας της αγοράς εργασίας και της ευρύτερης οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε χαμηλό 28 μηνών έπεσαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο στα 8,8 εκατομμύρια, καθώς οι εταιρείες περιορίζουν τις προσλήψεις ως απάντηση στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.

Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από τα αναθεωρημένα 9,2 εκατομμύρια τον Ιούνιο (αρχικά 9,5 εκατομμύρια), ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας. Είναι ο μικρότερος αριθμός θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2021.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι θέσεις εργασίας θα ανέλθουν συνολικά σε 9,5 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας θεωρείται ένδειξη της υγείας της αγοράς εργασίας και της ευρύτερης οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι αγγελίες θέσεων εργασίας μειώθηκαν από το ρεκόρ των 12 εκατομμυρίων πέρυσι, εν μέρει λόγω της αύξησης των προσλήψεων, αλλά και επειδή οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο προσεκτικές εν μέσω ανησυχιών για ύφεση.

Ο αριθμός των ατόμων που εγκατέλειψαν την εργασία τους, εν τω μεταξύ, βυθίστηκε στα 3,5 εκατομμύρια και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν όταν πιστεύουν ότι είναι εύκολο να βρουν μια καλύτερη δουλειά, αλλά τείνουν να μένουν στη θέση τους όταν η οικονομία εξασθενεί.

Τα άτομα που παραιτήθηκαν από την εργασία τους είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια πριν από δύο χρόνια και ο αριθμός άρχισε να μειώνεται μόλις φέτος.

Όπως επισημαίνει και σχόλιο του Marketwatch, η Fed αύξησε απότομα τα επιτόκια για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό, αλλά το υψηλότερο κόστος δανεισμού δεν έχει πιέσει την οικονομία τόσο όσο αναμενόταν.

Η οικονομία συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό και ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται - αν και επιβραδύνεται - αυξάνεται δύο φορές πιο γρήγορα από όσο θα ήθελε η Fed.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας είναι βέβαιο ότι θα καλωσορίσουν τη μείωση των θέσεων εργασίας και την επιβράδυνση των προσλήψεων. Η κεντρική τράπεζα ανησυχεί ότι μια επίμονα στενή αγορά εργασίας - πάρα πολλές θέσεις εργασίας και όχι αρκετοί εργαζόμενοι - θα μπορούσε να διατηρήσει ανοδική πίεση στις αμοιβές των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στις τιμές της αγοράς κατοικίας τον Ιούνιο

Τουρισμός: Αέρας αισιοδοξίας για την κίνηση του φθινοπώρου

Αλεξανδρούπολη: Με ήπιους ανέμους οι προσπάθειες στα δύο εναπομείναντα μέτωπα του Έβρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider