ΗΠΑ: Οι CEO δείχνουν εμπιστοσύνη στην οικονομία για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι CEO δείχνουν εμπιστοσύνη στην οικονομία για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια
Ακολούθησε επίσης μια άλλη έκθεση του Conference Board που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, η οποία δείχνει την πιο αισιόδοξη διάθεση μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ από τα τέλη του 2021.

Εμπιστοσύνη στην οικονομία των ΗΠΑ δείχνουν για πρώτη φορά σε δύο χρόνια οι CEO των αμερικανικών εταιρειών,
σύμφωνα με το Conference Board.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των CEO αυξήθηκε σε 53 μονάδες το πρώτο τρίμηνο, από 46 τον τελευταίο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Οι αναγνώσεις πάνω από 50 δείχνουν πιο πολλές αισιόδοξες παρά απαισιόδοξες απαντήσεις.

«Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αισθάνονται καλύτερα για την οικονομία, αλλά παραμένουν προσεκτικοί σχετικά με τους μελλοντικούς κινδύνους», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Ρότζερ Φέργκιουσον., διαχειριστής του The Conference Board.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια το 2024 εν μέσω υποχώρησης του πληθωρισμού συνέβαλαν στην άνοδο του κλίματος. Περίπου το ένα τρίτο των διευθυντών εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα θεώρησαν ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι καλύτερες από ό,τι ήταν πριν από έξι μήνες - από μόλις 18% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 - ενώ λιγότεροι είπαν ότι οι συνθήκες ήταν χειρότερες.

Εν τω μεταξύ, το 36% δήλωσε ότι αναμένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών τους επόμενους έξι μήνες - από 19% το τέταρτο τρίμηνο - και μόνο το 27% δήλωσε ότι αναμένει επιδείνωση των συνθηκών, από 47% στην τελευταία δημοσκόπηση. Οι προσδοκίες των CEO για τις συνθήκες στις δικές τους βιομηχανίες ακολούθησαν παρόμοια ανοδική τάση.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα αναγνώρισαν σε συντριπτική πλειοψηφία την πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των αμερικανικών εκλογών ως τη μεγαλύτερη εγχώρια πρόκληση που επηρεάζει τις επιχειρήσεις φέτος, ενώ ο κίνδυνος κλιμάκωσης διεθνών συγκρούσεων παραμένει η κορυφαία παγκόσμια πρόκληση, είπε ο Φέργκιουσον.

Η θετική διάθεση στην έρευνα 138 διευθυντικών στελεχών ήταν συνεπής με μια άλλη μηνιαία έρευνα των CEO που δημοσίευσε το Chief Executive Magazine. Αυτή η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε για τρίτο συνεχόμενο μήνα βελτίωσης στο αίσθημα των CEO των ΗΠΑ, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Ακολούθησε επίσης μια άλλη έκθεση του Conference Board που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, η οποία δείχνει την πιο αισιόδοξη διάθεση μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ από τα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο «ιός» της κρίσης εμπορικών ακινήτων στις ΗΠΑ προσβάλλει και την Ευρώπη

ΗΠΑ: Μειώθηκαν στις 218.000 οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας της εβδομάδας

Υεμένη: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν νέα πλήγματα κατά των Χούθι

gazzetta
gazzetta reader insider insider