Κόκκινα Δάνεια: Διευρύνονται τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόκκινα Δάνεια: Διευρύνονται τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών
Διευρύνονται τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται πλέον σε αυτούς και οι πολίτες με αναπηρία συνδυαστικά με το εισόδημα και την περιουσία τους.

Διευρύνονται τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται πλέον σε αυτούς και οι πολίτες με αναπηρία συνδυαστικά με το εισόδημα και την περιουσία τους, σύμφωνα με ειδική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν διαβουλεύσεων με τις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων δανείων» (servicers).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες που αφορούν στην έκδοση της βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη καθώς και το ποσοστό αναπηρίας και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα εισαχθούν στον ορισμό των ευάλωτων οφειλετών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε σχετικά με την εν λόγω ρύθμιση ότι «με ειδική διάταξη διευρύνουμε τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων συμπολιτών μας συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς πλέον και τα άτομα με αναπηρία, με διευρυμένα όρια εισοδήματος και περιουσίας, κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε ακόμα περισσότερο τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη στην προσπάθεια τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελ. Επαγγελματίες: Έρχονται «μερεμέτια» στο τεκμαρτό εισόδημα – Tα σενάρια και ο χρόνος των αποφάσεων

Ρεύμα: Έλεγχος της Ρυθμιστικής Αρχής για αναδρομικό «καπέλο» 300 εκατ. στους προμηθευτές

ΤΑΙΠΕΔ: Νέο εγχείρημα για την αξιοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς – Το master plan, οι χρήσεις και οι μελέτες 

gazzetta
gazzetta reader insider insider