Κίνα: Κατά 10,6% αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Κατά 10,6% αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα 
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν τα αίτημά τους με την αρμόδια υπουργό να δίνει απαντήσεις και διευκρινίσεις.

Τα φορολογικά έσοδα της Κίνας αυξήθηκαν κατά 10,6% στα 9,92 τρισ. γιουάν (1,5 τρισ. δολάρια) στο πρώτο 9μηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Κρατικής Φορολογικής Διοίκησης. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που σημειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους (8,9%).

Η Αρχή απέδωσε την ισχυρή αυτή αύξηση κυρίως στη σταθερή και υγιή οικονομική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της παραπάνω περιόδου, ως αποτέλεσμα των μακροοικονομικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν. Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% στο 9μηνο, υψηλότερο του στόχου της κυβέρνησης για ανάπτυξη 6,5% το 2017.

Τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών αυξήθηκαν 22,8% την ίδια περίοδο έναντι αύξησης 21,6% στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου. Ο φόρος εισοδήματος στον δευτερογενή τομέα αυξήθηκε κατά 19,9% στο 9μηνο, δείχνοντας τη βελτίωση στην πραγματική οικονομία. Ο φόρος εισοδήματος στην Ανατολική Κίνα αυξήθηκε 7,8%, στην Κεντρική Κίνα 18% και στη Δυτική Κίνα 15,3%.

Ειδική αναφορά έκανε στην προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ομίλους της ΗΠΑ, της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας, της Κίνας, αλλά και από τους μεγαλύτερους Τουριστικούς Οργανισμούς.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν τα αίτημά τους με την αρμόδια υπουργό να δίνει απαντήσεις και διευκρινίσεις.

Πριν τη συνάντηση με τους φορείς η κ. Κουντουρά επισκέφθηκε τα Μετέωρα. Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δήλωσε πως συγκινήθηκε ιδιαίτερα που βρέθηκε στη μοναστική πολιτεία των Μετεώρων, προσθέτοντας, πως η ίδια δεν μπορεί με λόγια να περιγράψει αυτή τη στιγμή, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για έναν ευλογημένο τόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider