Αλαλούμ και διαψεύσεις για τα capital controls

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλαλούμ και διαψεύσεις για τα capital controls

Δεν επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα και πληροφορίες πως επίκειται άμεση άρση των capital controls μετά τις 20 Αυγούστου.

Η σπέκουλα τροφοδοτήθηκε από το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και στο οποίο σημειωνόταν πως τα capital controls αναμένεται σύντομα να αρθούν καθολικά. Η σχετική αναφορά είχε ως εξής:

«Εάν μάλιστα ληφθούν υπόψη οι 4 όροι που έθετε στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ως αναγκαίους για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης -έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, άρση των capital controls μετά το τέλος του Προγράμματος, μέτρα για το χρέος και μαξιλάρι ρευστότητας - οι τρεις έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ τα capital controls έχουν χαλαρώσει και αναμένεται σύντομα να αρθούν καθολικά».

Πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν πως δεν έχει εξετασθεί η άμεση άρση των capital controls πως υπάρχει οδικός χάρτης για τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και πως κάθε φορά οι κινήσεις γίνονται σε συνεννόηση με τους θεσμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider