Αντεπίθεση Τσίπρα με «δώρα Πάσχα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντεπίθεση Τσίπρα με «δώρα Πάσχα»
Αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα επιχειρεί η κυβέρνηση καθώς απομένουν μόλις τέσσερις εβδομάδες από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Ενώ ο θόρυβος από την πρόσφατη «παρέμβαση» Πολάκη δεν έχει κοπάσει ακόμη, το Μαξίμου επιδιώκει να διαμορφώσει την ατζέντα με αιχμή την οικονομία και την κοινωνική της πολιτική αλλά και την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας για το κοινωνικό κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ώρες προτού ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για το Πεκίνο όπου θα συμμετάσχει στο δεύτερο Φόρουμ της Πρωτοβουλίας του δρόμου του μεταξιού ο πρωθυπουργός θέλησε να κάνει ένα «δώρο Πάσχα» προαναγγέλλοντας μαζί με το οικονομικό του επιτελείο ελαφρύνσεις προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, όπως τουλάχιστον διέρρευσε το Μαξίμου.

Πρόκειται για ένα νέο πακέτο θετικών μέτρων το οποίο ούτως ή άλλως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη προσανατολισμένο στην μείωση της φορολογίας που αφορά πρωτίστως την μεσαία τάξη αλλά και τους πιο αδύναμους. Το σημαντικό είναι πως η νέα δέσμη μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα θα ψηφιστεί μέσα στον Μάιο και μάλιστα τα μέτρα θα εφαρμοστούν άμεσα διότι το επιτρέπει το δημοσιονομικό περιθώριο που προέκυψε από το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,4% για το 2018.

Από την άλλη η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο να μην αφήσει αναπάντητη καμία επίθεση της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως αυτές που έχουν ως αφετηρία τους «κατασκευασμένες ειδήσεις» όπως αναφέρουν στο Μαξίμου. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο πιστεύουν ότι η Πειραιώς θέλει να δημιουργεί αντιπερισπασμούς για να ξεφεύγει από την δική της αδυναμία να απαντήσει σε ερωτήματα όπως για το δώρο των Χριστουγέννων ή τα επιδόματα ανεργίας και το κοινωνικό μέρισμα που προκλήθηκαν από αμφίσημες δηλώσεις γαλάζιων στελεχών και του ιδίου του κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετούν και την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη την οποία η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα μετατρέψει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Παράλληλα όμως το Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση και για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον κορυφαίων υπουργών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Παππάς απάντησε με οξύτητα στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ ότι «βρίσκεται πίσω από κάθε σκάνδαλο» λέγοντας πως οι τρόφιμοι του Χριστοφοράκου πρέπει να είναι πιο μετρημένοι σ’ αυτά που μάς κατηγορούν. Εξίσου σκληρό ήταν και το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι ο κ. Μητσοτάκης ανήκει σε μία οικογένεια που διάγει βίο ανθόσπαρτο, έναν βίο που διάγουν οι μεγιστάνες του πλούτου, ο οποίος δεν βγαίνει από τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Όπως και να’ χει ακόμη κι αν λόγω των ημερών του Πάσχα η πολιτική αντιπαράθεση κοπάσει, αμέσως μετά αναμένεται κλιμάκωση της σύγκρουσης με την αξιωματική αντιπολίτευση εντός και εκτός Βουλής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider