Πώς απαντά το Μαξίμου στον «αντιπερισπασμό» Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς απαντά το Μαξίμου στον «αντιπερισπασμό» Μητσοτάκη
Για την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Στο Μαξίμου κάνουν λόγο για …προφητείες μετά Χριστόν και θυμίζουν πως τα ίδια έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην περίπτωση των συντάξεων, αλλά και του υποκατώτατου μισθού. Λένε δηλαδή πως η ΝΔ ζήτησε να καταργηθεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων αφού το είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγους μήνες αργότερα διαβεβαίωσε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού αφού προηγουμένως είχαν γίνει οι σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Όπως και να’ χει γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποστηρίξει την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο τονίζοντας πως η Πειραιώς το θυμήθηκε μετά την δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού για ακύρωση του μέτρου της μείωσής του (1/1/20) εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να έχει στα χέρια του την διακυβέρνηση της χώρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν στην συγκεκριμένη κίνηση της ΝΔ και μία προσπάθεια να «κουκουλωθούν» τα θετικά μέτρα που προτίθεται να ψηφίσει η κυβέρνηση για να εφαρμοστούν άμεσα, μέσα στον Μάιο, με στόχο την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων πολιτών. Όμως, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενη μία πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη -με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε αρκετές ώρες στα Χανιά- ώστε η μετατροπή της σε ψήφο εμπιστοσύνης να αναγκάσει τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, το «ξεπερασμένο 8ωρο», το κοινωνικό μέρισμα και «άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες».

Σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός περιοδεύει στην Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και η παρουσία του στο νησί θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ με ομιλία του στα Χανιά σε έναν μεγάλο χώρο χωρητικότητας χιλιάδων θεατών, στα πρότυπα των συγκεντρώσεων που έχει καθιερώσει το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θα ακολουθήσουν περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα-όπου σήμερα μιλάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στην Ξάνθη. Σημειωτέον πως εκκρεμεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών για να αποσαφηνιστεί το νέο πακέτο μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που θα ψηφιστεί εντός του Μαϊου μετά και την επιβεβαίωση του υπερπλεονάσματος στο 4,4%.

Μέσα σ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «αποδεσμεύει» τους αυτοδιοικητικούς του υποψηφίους για προεκλογικές οργανωμένες εμφανίσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένα τηλεοπτικά πάνελ του σταθμού μαζί με άλλους υποψηφίους. Όμως το γενικό εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Σκάι ισχύει για όλα τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider