Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το debate των πολιτικών αρχηγών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το debate των πολιτικών αρχηγών
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με φόντο το debate των δύο αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το αίτημά του προς τη Νέα Δημοκρατία επίσημο σήμερα, Πέμπτη, για debate μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν τι ευρωεκλογές.

Με επιστολή της στην ομόλογό της της Νέας Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεχθεί την πρόσκληση σε ντιμπέιτ μιλώντας για «την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστολή της προς την Σοφία Ζαχαράκη.Στην επιστολή - πρόσκληση της Ράνιας Σβίγκου σε ντιμπέιτ των αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ενόψει ευρωεκλογών, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζαχαράκη: Ντιμπέιτ στην Βουλή

Στην δική της επιστολή η Σοφία Ζαχαράκη, αρνείται εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση της ομολόγου της και αποδίδει χαρακτήρα ντιμπέιτ στην συζήτηση της πρότασης μομφής που αναμένεται να καταθέσει την Δευτέρα η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη και την οποία ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καλεί μάλιστα τη Ράνια Σβίγκου, να παρακολουθήσουν μαζί από τα θεωρεία της Βουλής την τριήμερη συζήτηση.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κάπου εκεί και μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη της αβρότητες και επιτέθηκε με σφοδρότατους χαρακτηρισμούς κατά τη αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη θλιβερή πρωτιά του να είναι ο πρώτος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνείται επανειλημμένως να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα «προφάσεις εν αμαρτίαις» ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider