Σε τι προσβλέπει ο Τσίπρας με το πακέτο μέτρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τι προσβλέπει ο Τσίπρας με το πακέτο μέτρων
Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός θα έχει θετική απήχηση στην κοινωνία κι αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες στις 26 Μαϊου.

Με την κυβέρνηση να έχει εξαγγείλει ένα τουλάχιστον γενναιόδωρο πακέτο μέτρων θετικού χαρακτήρα ξεκινάει σήμερα στην Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος πως η κυβέρνησή του θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη της, -άλλωστε δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το αντίθετο- δίνει όμως συγχρόνως μεγάλες πιθανότητες να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό και στις 26 Μαϊου, στις ευρωεκλογές.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν το έκρυψε χθες πως πιστεύει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε και τουλάχιστον αυτά που αφορούν το 2019 θα εφαρμοστούν άμεσα μάλλον θα βοηθήσουν το προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησής του που συνοψίζεται στο σύνθημα «ήρθε η ώρα των πολλών» που δέσποζε πίσω από τον ίδιο κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο. «Εάν τα μέτρα συντείνουν στο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές εμείς δεν κρύβουμε ότι αυτό είναι στους στόχους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης ακούστηκε να λέει σε πηγαδάκι πως «πολλοί στενοχωρήθηκαν σήμερα…».

Το Μαξίμου δείχνει πως ποντάρει στην απήχηση που θα έχουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες στην ελληνική κοινωνία και εκφράζει την βεβαιότητά του ότι θα συγκινήσουν πολλούς , από τα νοικυκυριά, τις επιχειρήσεις και την παραγωγή έως τους νέους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ειδικά η τελευταία κατηγορία θα πάρει κι ένα «δώρο Πάσχα» αφού η 13η σύνταξη που καθιερώνεται θα δοθεί εντός του Μαϊου και θα καταβάλλεται σε ετήσια βάση περίπου την ίδια περίοδο.

Έχοντας λοιπόν στην φαρέτρα της την νέα δέσμη μέτρων η κυβέρνηση προσέρχεται σήμερα στη Βουλή για να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως σε επίπεδο προγράμματος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προβάλλουν τα θετικά μέτρα και το πρόγραμμα του κόμματός τους και θα ζητούν από την Νέα Δημοκρατία να αποκαλύψει το δικό της πρόγραμμα που θεωρεί ότι κρατά κρυφό ακριβώς γιατί είναι αντικοινωνικό και «υπόσχεται» νέα μέτρα λιτότητας. Ως προς το θέμα Πολάκη το Μαξίμου πιστεύει ότι μετά την αλλαγή ατζέντας θα περάσει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα και το ίδιο ευελπιστεί ότι θα γίνει και με την υπόθεση «κότερο».

Πάντως ο πρωθυπουργός εφόσον επιμείνει στον σχεδιασμό του Φθινοπώρου για τις εθνικές κάλπες έφθασε πολύ κοντά σε αποκαλύψεις για τον χρόνο των εκλογών λέγοντας τουλάχιστον δύο φορές ότι μάς χωρίζουν πεντέμιση μήνες. Έκανε δε λόγο για αρχές Οκτωβρίου οδηγώντας τους πιο υποψιασμένους στο συμπέρασμα πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν είτε στις 6 είτε στις 13 του μήνα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider