Τσίπρας για Μητσοτάκη: Τα δικά σας μέτρα είναι μέτρα λεηλασίας του λαού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Τα δικά σας μέτρα είναι μέτρα λεηλασίας του λαού
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής και στις 26 Μάη στις ευρωπαϊκές εκλογές,την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά το σήμερα, το αύριο και την ερχόμενη τετραετία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:

  • Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.
  • Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

«Δεν ήρθα σήμερα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη και με το στρατηγικό του αδιέξοδο», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

  • «Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για ένα σχέδιο στήριξης, ελάφρυνσης και ανάκαμψης για τους πολλούς»

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη συνέχεια το ερώτημα αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ή θα γυρίσει ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ, σε ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος, εν ονόματι μιας δήθεν ανάπτυξης, που δεν θα είναι παρά ο πλουτισμός των λίγων, εις βάρος των πολλών.Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για ένα σχέδιο στήριξης, ελάφρυνσης και ανάκαμψης για τους πολλούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο του είναι να προχωρήσει η Ελλάδα σε ένα δρόμο κοινωνικής δικαιοσύνης, δίκαιης ανάπτυξης, και μιας στρατηγικής που θα προτάσσει τα συμφέροντα των πολλών.

  • Τι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία;

«Χθες, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Βέμπερ καταφέρθηκε εναντίον των θετικών μέτρων που ανακοινώσαμε. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει: Η ΝΔ ή θα καταψηφίσει τα μέτρα ή θα πρέπει να αποσύρει την στήριξή της στον ανθέλληνα κ. Βέμπερ. Δεν μπορεί να τα κάνει και τα δύο», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Τσίπρας Βουλη παροχές

  • «Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια»

«Εμείς, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018. Αφενός, πασχίζοντας να μείνει η κοινωνία όρθια και αφετέρου δίνοντας καθημερινές μάχες για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς πετύχαμε να υπερβαίνουμε κάθε χρόνο τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά συγχρόνως και να θωρακίσουμε την οικονομία μας μακροπρόθεσμα. Με τη λύση για το χρέος, τη δημιουργία του μαξιλαριού ρευστότητας. Εμείς τα πετύχαμε όλα αυτά. Σοβαρά και με σχέδιο. Και πετύχαμε αυτό για το οποίο λάβαμε την εντολή από τον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015. Πετύχαμε, ναι. Και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι' αυτό, μαζί με εκατομμύρια Έλληνες, που μπορούν πλέον να ελπίζουν», επισήμανε.

  • «Σηκώσαμε με τη βοήθεια του λαού μας ανάστημα στην Ευρώπη»

«Εμείς το 2015 παραλάβαμε ένα κράτος διαλυμένο, μία κοινωνία κατακερματισμένη και σε απόγνωση, με άδεια ταμεία και ελλείμματα. Και παρόλα αυτά σηκώσαμε με τη βοήθεια του λαού μας ανάστημα στην Ευρώπη», επισήμανε ο πρωθυπουργός. Τα δικά μας μέτρα, όχι τα δικά σας που είναι μέτρα λεηλασίας του ελληνικού λαού. Θα περάσουμε ωραία την άλλη εβδομάδα», σχολίασε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Δευτερολογία Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση των διακοπών του στο κότερο της οικογένειας Παναγοπούλου.

«Εγώ δεν γεννήθηκα πλούσιος. Ούτε έγινα πλούσιος στα 11 χρόνια που είμαι στην πολιτική» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του κατά την οποία απάντησε για την υπόθεση με τις διακοπές του στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου το καλοκαίρι του 2018.

Ανεβάζοντας τους τόνους και απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς για ελίτ και πολλούς σε μένα». Συνεχίζοντας σε προσωπικό τόνο, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Αφήστε τις αθλιότητες και τα φέικ νιούζ. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός. Είναι γνωστό σε όλους ότι έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου που ήταν σύζυγος ενός εφοπλιστή που δεν ήταν ποτέ με την διαπλοκή, αμέμπτου ηθικής.

Σε όλους σας ήταν γνωστό ότι τον 15αύγουστο, δεν θρηνούσατε για το Μάτι, σε ελικόπτερα ήσασταν. Φιλοξενήθηκα τρεις μέρες στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Το έγραψαν τα Μέσα τέλη Σεπτέμβρη του 2018 και δεν το διέψευσα. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε, θα σας έδινα και selfie καλύτερες απ’ αυτές που βάζετε το παρακράτος να κρατάει.

Εγώ δεν έχω σπίτι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, δεν πήρα δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων, δεν έχω οφσόρ, δεν ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του Μαρινάκη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider