Γιατί ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο πραγματικός Τσίπρας εμφανίστηκε χθες στη Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο πραγματικός Τσίπρας εμφανίστηκε χθες στη Βουλή
Ο ηλεκτρισμός της αντιπαράθεσης ξένισε πολλούς, καθώς μπορούσε κανείς να «κόψει» την ένταση με το μαχαίρι στη Βουλή.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους εξέπεμψε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θεωρεί ότι χθες αναδύθηκε στην επιφάνεια ο «πραγματικός Τσίπρας» που ταυτίζεται με τον Παύλο Πολάκη.

Ομολογουμένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν διαφορετικός στη δευτερολογία του, χθες στη Βουλή. Γιατί, είναι γνωστό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει συνήθως χαμηλότερους τόνους στις κοινοβουλευτικές του τοποθετήσεις. Και χθες το βράδυ, εξέπεμψε και αυτός σε πολύ υψηλά ντεσιμπέλ, σχολιάζοντας τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο Παναγόπουλου, τις χαριστικές τροπολογίες με παράδειγμα αυτή που αφορούσε τον ΟΠΑΠ, αλλά ακόμα και αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που βιοπορίστηκε η οικογένεια Τσίπρα την εποχή της Χούντας.

O πρόεδρος της ΝΔ δεν εκνευρίστηκε απλώς τόσο πολύ από αυτά που άκουσε, ώστε έχασε την ψυχραιμία του. Τουναντίον, είχε επίγνωση ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να ανέβαζε πολύ την ένταση, όπως και έκανε στη δευτερολογία του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που σταχυολογούσαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ: ο τρόπος που του απευθύνθηκε στον ενικό, όταν του είπε «Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς σε εμένα για ελίτ και πολλούς», το «κάτσε κάτω» που είπε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και ο χαρακτηρισμός «Στέφανος Χίος της πολιτικής» που απηύθυνε στον κ. Μητσοτάκη, μετά τις αναφορές του για τις διακοπές του στο κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου πέρυσι τον Αύγουστο.

Εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι, από τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή και ειδικά από το ύφος του πρωθυπουργού στη δευτορολογία του αποτυπώνονται δύο τινά. Αφενός, ότι ο «πραγματικός Τσίπρας» είναι ο Πολάκης. Και, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, το πραγματικό ποιον του κ. Τσίπρα φάνηκε ανάγλυφα στη χθεσινή του τοποθέτηση, η οποία ήταν άκρως αιχμηρή. Αφετέρου, αναδείχθηκε ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρας, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών της ΝΔ, απορρέει από τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του το καλοκαίρι. Ως προς αυτό, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής: δεν θα υπήρχε τίποτε μεμπτό στην ιστορία αυτή, αν ο κ. Τσίπρας δεν απέκρυβε τις διακοπές του, προφανώς για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με κριτική ότι διακοπεύει σε πολυτελές σκάφος, λίγες μέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι.

Είναι, βεβαίως, σαφές ότι ο ηλεκτρισμός της αντιπαράθεσης ξένισε πολλούς, καθώς μπορούσε κανείς να κόψει την ένταση με το μαχαίρι στη Βουλή. Ενδεικτικό, άλλωστε, και το μίνι επεισόδιο μετά το τέλος της αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη, με τον Παύλο Πολάκη να κατεβαίνει στα έδρανα της ΝΔ και «με ακατάληπτες φράσεις, με περισσότερα σύμφωνα απ’ ότι φωνήεντα», όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης σε συνεργάτες του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να του απαντήσει «Άντε φύγε από εδώ!». Υπό αυτό το πρίσμα, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ερωτώντο, αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει σε αυτό το τέμπο. «Δεν θα πέσει στο επίπεδο της αθλιότητας του κ. Τσίπρα. Όταν, όμως, ο πρωθυπουργός παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής και είναι ο ίδιος ανήθικος, τότε θα παίρνει τις απαντήσεις του», έλεγε χαρακτηριστικά στο Reader.grστενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκης.

Ίδωμεν, αν και η στάση του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να ερμηνεύεται σαν ένα «Ως εδώ!» (σ.σ. όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα στα σποτ της ΝΔ). Βεβαίως, από σήμερα ο ίδιος θα επιστρέψει στο πεδίο της οικονομίας, όπου χρειάζονται να δοθούν απαντήσεις, με δεδομένο και το πακέτο Τσίπρα, καθώς θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Σημειωτέον, πάντως, και κατά πληροφορίες του Reader.gr, η ΝΔ προσανατολίζεται σε διατήρηση της «13ηςσύνταξης», όπως τη βάφτισε ο πρωθυπουργός, και μετά τις εκλογές, εφόσον τις κερδίσει, με δεδομένη τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη σε συνταξιούχους ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει άλλες μειώσεις στις συντάξεις τους.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider