Τσίπρας: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν
«Πλέον έχουμε συσσωρευμένη εμπειρία και είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για την Ελλάδα όχι των λίγων, αλλά για την Ελλάδα όλων όσων θυσιάστηκαν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με πείσμα θα δώσουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα όμορφο για το αύριο της χώρας», δήλωσε από το Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, βγάλαμε τη χώρα από την οκταετή περιπέτεια της επιτροπείας. Αυτό δεν δεδομένο ότι θα συμβεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα πλέον δεν είναι ούτε ο «παρίας», ούτε ο «αποδιοπομπαίος τράγος». «Πλέον έχουμε συσσωρευμένη εμπειρία και είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για την Ελλάδα όχι των λίγων, αλλά για την Ελλάδα όλων όσων θυσιάστηκαν. Είχαμε ευθύνη και υποχρέωση να φτάσουμε όλοι στο ξέφωτο. Κάποιοι έβαλαν πλάτη περισσότερο για να συμβεί αυτό. Τους καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω το θυμό και την κόπωσή τους και τους καλώ να θυμηθούμε όλοι που ήταν η χώρα τότε και που είναι η χώρα σήμερα. Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν αυτό το ιστορικό βήμα θα ολοκληρωθεί», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να επαναλάβει πως «μόνο ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση». Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν, αυτό είναι τώρα το δίλημμα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Οι προγραμματικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, που παρουσιάστηκαν σήμερα, είναι τα θεμέλια της Ελλάδας της νέας εποχής», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, στο κατώφλι μιας καινούριας εποχής. Μετά την έξοδο από την κρίση, όλοι συμφωνούμε ότι χρειάζεται μία νέα αρχή. Ένα άλμα προς το μέλλον. Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία. Σας καλώ από τις 8 Ιουλίου να κάνουμε, όλοι μαζί, αυτή τη νέα αρχή. Σας καλώ, σήμερα, να πάμε την Ελλάδα μπροστά», τόνισε.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευθεί γιατί ξέρει ότι μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Εμείς που τη διατηρήσαμε ζωντανή, εμείς τώρα θα την αλλάξουμε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά για να τα αλλάξει όλα», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider