Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποδομήσουν το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποδομήσουν το πρόγραμμα Μητσοτάκη
Φουλ επίθεση στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί στην τελική ευθεία πριν από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φουλ επίθεση στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί στην τελική ευθεία πριν από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει από τώρα να αποχαιρετήσουν τις μειώσεις στην φορολογία που έχει υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης αφού πλέον αφοπλιστικά παραδέχεται ότι αυτές θα εφαρμοστούν σε βάθος τετραετίας.

Στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν ψηλά στην ατζέντα και το θέμα των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ με τις οποίες ουσιαστικά προειδοποιεί πως εφόσον νικήσει στις εκλογές και δεν έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Κάνουν λόγο για κινδυνολογία και τονίζουν ότι ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης υποβάλει σ’ ένα εκβιαστικό δίλημμα τους πολίτες διαπιστώνοντας στοιχεία αποσυσπείρωσης μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Για το ίδιο θέμα λένε πως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός επέλεξε να προκηρύξει εκλογές άμεσα προκειμένου να μην βρίσκεται η χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εν μέσω θέρους, κάτι για το οποίο «απειλεί» τώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επιπροσθέτως αναφέρουν πως όλη αυτή η γαλάζια ρητορική δεν μπορεί να γίνει πιστευτή αφού ήδη το Κίνημα Αλλαγής έχει προσφερθεί να στηρίξει την ΝΔ εάν έρθει πρώτη. Και προσθέτουν πως αυτό το δίλημμα δημιουργεί αίσθημα αλαζονίας καθώς ο κ. Μητσοτάκης ζητάει λευκή επιταγή και αναιρεί το προηγούμενο αφήγημά του περί ενότητας εθνικής συνεννόησης και συνεργασιών.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναφέρουν πως ξεκινώντας από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της ΝΔ αποκαλύπτουν πως οι φοροελαφρύνσεις για το 2019 αποτελούν παρελθόν και μάλιστα χωρίς να προσδιορίζουν εάν η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει καν από το 2020. Ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε χθες το βράδυ στην Δραπετσώνα και απόψε έχει προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα υπερτονίζει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του την ανακολουθία της ΝΔ ως προς τις υποσχέσεις της και ζητεί επιτακτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ποιες θα είναι οι «μεταρρυθμίσεις» που επαγγέλλεται και οι οποίες θα γίνουν εντός της τρέχουσας χρονιά ώστε να πεισθούν οι θεσμοί να συναινέσουν στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν το θέμα των «μεταρρυθμίσεων» και με το κρυφό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό σύμφωνα με το οποίο και με βάση ρεπορτάζ της «Αυγής» θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση του τομέα των επικουρικών συντάξεων και με μάλιστα με υποχρεωτική ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρίες με τις οποίες έχουν γίνει ήδη συνεννοήσεις. Στην Κουμουνδούρου καλούν την ηγεσία της ΝΔ να δώσει εξηγήσεις και να διασαφηνίσει εάν εγγυάται την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1.230.000 ασφαλισμένων.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider