ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κρύβει το πρόγραμμά του για το ασφαλιστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κρύβει το πρόγραμμά του για το ασφαλιστικό
Σειρά ερωτημάτων αναφορικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Πρέπει να μας βάλει σε πολύ μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να αναλύσει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σειρά ερωτημάτων αναφορικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με αφορμή και τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επιχείρησε για μία ακόμη φορά να κρύψει πίσω από γενικόλογες και ανούσιες τοποθετήσεις το σχέδιο της ΝΔ».

Παράλληλα σημειώνει πως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας «άκρως ανησυχητικά στοιχεία, αναφορικά με το σχέδιο της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «τα ερωτήματα που τίθενται προς τη ΝΔ παραμένουν αναπάντητα και αυξάνονται. Η τακτική του κ. Μητσοτάκη να κρύβει το σχέδιό του είναι το λιγότερο προσβλητική για τους πολίτες που δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια.

Τον καλούμε εκ νέου να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  • Με τι προτίθεται να αντικαταστήσει το σημερινό ασφαλιστικό, δεδομένης της δήλωσής του ότι σκοπεύει να καταργήσει το ισχύον πλαίσιο;
  • Επιμένει στο σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης;
  • Εγγυάται και με ποιον τρόπο το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1.230.000 συνταξιούχων;
  • Εγγυάται και με ποιον τρόπο τις εισφορές των ασφαλισμένων;
  • Ποιο είναι το κόστος του σχεδίου του για τον κρατικό προϋπολογισμό;
  • Εξετάζει επιβολή νέων φόρων για να καλύψει το κόστος του σχεδίου του;
  • Τι προτίθεται να κάνει με τις κύριες συντάξεις του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης;
  • Προτίθεται να κάνει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων;

Αναμένουμε τις απαντήσεις. Υπεκφυγές σε τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν νοούνται.», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφορικά με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως «πρέπει να μας βάλει σε πολύ μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ο κος Μητσοτάκης αποφεύγει να αναλύσει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό».

«Στην παρουσίαση του προγράμματός του είπε μόνο ότι προτίθεται να καταργήσει τον νόμο 43/87 και από εκεί και πέρα δεν εξήγησε τίποτα σε σχέση με το τι σκέφτεται να κάνει. Η επιλογή του να ανοίξει τον τομέα της επικούρησης σε ιδιωτικές εταιρείες είναι μια 'βόμβα' στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος και για αυτόν το λόγο οι Έλληνες πολίτες πρέπει στις 7 Ιουλίου να αποτρέψουν αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει για το ασφαλιστικό, τις συντάξεις και σε τελευταία ανάλυση για την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider