Θεοδωρικάκος: Σε επαγρύπνηση για προβοκάτσια από την Τουρκία - Απροσπέλαστος ο Έβρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Σε επαγρύπνηση για προβοκάτσια από την Τουρκία - Απροσπέλαστος ο Έβρος
Καθημερινή απειλή στον Έβρο μέσω των μεταναστών διαπίστωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αναφορικά με την ετοιμότητα της Ελλάδας στον Έβρο έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την προώθηση 92 γυμνών μεταναστών στον Έβρο, ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό γεγονός» και μία «εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον Μεσαίωνα». «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε πως: «τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά».

Παράλληλα, κάλεσε την Άγκυρα να ακολουθήσει τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψει τέτοιου είδους συμπεριφορές. «Ότι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά», συμπλήρωσε ο υπουργός. Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό-και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μηταράκης για τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο: «Ντροπή»

Προκαλεί η Άγκυρα για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο: Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι

Συνελήφθη Ιορδανός, μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider