Κεφαλογιάννη: Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφαλογιάννη: Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες για την επόμενη ημέρα του τουρισμού
«Σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στον ελληνικό τουρισμό για να διαφυλάξουμε τα μέχρι σήμερα κεκτημένα και να διασφαλίσουμε την βιώσιμη συνέχεια του κλάδου».

«Σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στον ελληνικό τουρισμό για να διαφυλάξουμε τα μέχρι σήμερα κεκτημένα και να διασφαλίσουμε την βιώσιμη συνέχεια του κλάδου», είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας του τουρισμού, όπως αποτυπώθηκε από την νέα ηγεσία του υπουργείου, στην σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής. Μια τελετή με έντονο «άρωμα γυναίκας» που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση μου που επιστρέφω σε αυτή την αίθουσα, σε αυτό το υπουργείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η νέα υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη παίρνοντας το λόγο από την απερχόμενη μεταβατική υπουργό, κ. Ιωάννα Δρέττα. «Βλέπω φίλους και ανθρώπους που γνωρίζω καλά, που βρεθήκαμε μαζί σε δύσκολες συνθήκες το 2012 και δουλέψαμε εντατικά ώστε το 2015 να δώσουμε ώθηση στον κλάδο. Μέσα από μια επιθετική πολιτική τουριστικής διπλωματίας τα καταφέραμε και είμαι περήφανη για αυτή την επιτυχία που έδωσε ώθηση και στη συνέχεια στον ελληνικό τουρισμό. Ωστόσο από εκείνη την θητεία μου πήρα μαζί μου το ήθος και τον επαγγελματισμό των στελεχών του υπουργείου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα απαρίθμησε και τα στοίχημα για την επόμενη ημέρα του κλάδου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ορθή διαχείριση των προορισμών, η μείωση της εποχικότητας, η ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, και ο σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ωστόσο ότι οι επιτυχίες στον τουρισμό δεν μπορεί παρά να είναι «αποτέλεσμα σκληρής αλλά και ομαδικής δουλειάς, που έρχονται με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες».

«Ο τουρισμός είναι δυναμικός, απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική, διαρκή προσαρμογή σε κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, θέλει να κρατάς συνεχώς γερά το τιμόνι και να λειτουργείς πάντα με βάση το μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερθείσα στην προκάτοχο της, κα Ιωάννα Δρέττα, αλλά και στις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου - τον κ. Χάρη Θεοχάρη και τον κ. Βασίλη Κικίλια - ανέφερε ότι κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον του κλάδου. «Η συνέχεια της ανάπτυξης αυτής, είναι τώρα το ζητούμενο».

Υπουργείο Τουρισμού

  • Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
  • Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος

Θ. Σκυλακάκης (ΥΠΕΝ): Μπροστά μας πολλαπλές ενεργειακές προκλήσεις – Καμία πολυτέλεια αδράνειας 

Γεραπετρίτης: Η ελληνική εξωτερική πολιτική στοχεύει στη σταθερότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider