Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης προσβάλλει συμπολίτες μας όταν τους βαπτίζει κομπάρσους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης προσβάλλει συμπολίτες μας όταν τους βαπτίζει κομπάρσους
«Πρέπει να είναι η νέα μόδα της γενικής λογικής του ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνεχίζει και ο κ. Κασσελάκης της άρνησης της πραγματικότητας. Αυτή είναι η σταθερή φιλοσοφία τους. Η νέα μόδα έκφρασης αυτής της φιλοσοφίας είναι να επικαλούμαστε κομπάρσους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Πρέπει να είναι η νέα μόδα της γενικής λογικής του ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνεχίζει και ο κ. Κασσελάκης της άρνησης της πραγματικότητας. Αυτή είναι η σταθερή φιλοσοφία τους. Η νέα μόδα έκφρασης αυτής της φιλοσοφίας είναι να επικαλούμαστε κομπάρσους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Ο κ. Κασσελάκης εκπροσωπεί το κόμμα που κυβέρνησε με πολιτικές που έδιωχναν τους νέους στο εξωτερικό και προσβάλλει συμπολίτες μας όταν τους βαπτίζει κομπάρσους» τόνισε

«Φαντάζομαι είναι κομπάρσοι ή ηθοποιοί όλοι όσοι αναβαθμίζουν την χώρα, είναι κομπάρσοι αυτοί που μετράνε την ανεργία και την πάνε κάτω από 10%. Κάποια στιγμή μπορεί να βαφτίσουν κομπάρσους και τους ψηφοφόρους, όταν συνεχίσουν να πέφτουν τα ποσοστά τους. Μόνο αυτό περιμένουμε να δούμε» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Επίσης σημείωσε ότι δεν είναι καλή τακτική η άρνηση της πραγματικότητας. «Δεν οδηγεί πουθενά το δείχνουν και τα εκλογικά και δημοσκοπικά δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

«Καλύτερα αντί να βαφτίζουν κομπάρσους τους πολίτες επιτιθέμενοι ουσιαστικά σε συμπολίτες μας είναι καλύτερο να κάνουν κάποια σοβαρή πρόταση, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γιατί όλο αυτό κάνει κακό στη χώρα» πρόσθεσε.

«Οι επιδοτήσεις στήριξης στο ρεύμα είναι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι οριζόντιες. Δεν είναι πρόβλημα των πολιτών, δεν μπορεί οι πολίτες να δώσουν πίσω επιδοτήσεις που πήραν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, δεν θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώσουν επιδοτήσεις τις οποίες έλαβαν οριζόντια, ασχέτως παρόχου για τις περιόδους που υπήρχε η υπέρμετρη αύξηση της τιμής του ρεύματος» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι προφανώς δεν είναι αμάρτημα η ομοφυλοφιλία και είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι διατυπώσεις που δεν εκπροσωπούν ούτε τους πιστούς ούτε την εκκλησία συνολικά. «Είναι μειοψηφικές και μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι. Το να προσβάλεις έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, για την οποιαδήποτε επιλογή του δεν έχει να κάνει με την πίστη μας, ούτε με αυτό που πρεσβεύει» είπε.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα που θέλουμε να εφαρμόσουμε, υπάρχει διακριτός ρόλος της νομοθετικής, εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, στην πίστη μας» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι με την παρούσα νομοθεσία υπάρχει κενό και σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή αυτός που έχει υιοθετήσει ένα παιδί δεν θα πάει το παιδί αυτομάτως στον έτερο που μεγαλώνει το παιδί αυτό. «Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την δούμε κατάματα και να την αντιμετωπίσουμε. Ναι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί αυτό το παιδί να καταλήξει στο ίδρυμα» σημείωσε.

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο είπε ότι ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον αρχιεπίσκοπο και συναντήθηκε και πριν δέκα ημέρες μετά και από αιτήματα του αρχιεπισκόπου για συζήτηση θεμάτων όπως η στέγαση των νέων, η φοιτητική στέγη, τα ζητήματα υπογεννητικότητας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητήθηκε και το θέμα των ημερών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΕΟΔΥ είπε: «Μετά από σχετική εισήγηση των νομικών συμβούλων του ΕΟΔΥ εκρίθη ότι δεν υπάρχει ζημία και ότι ήταν ορθότερο για τον ΕΟΔΥ να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Με δεδομένο ότι σε περίπτωση δικαίωσης των κατηγορουμένων αυτοί θα μπορούσαν, αν υπήρχε παράσταση πολιτικής αγωγής, να στραφούν κατά του ΕΟΔΥ και των μελών του ΔΣ ζητώντας αποζημίωση, ενώ με την απόφαση που λήφθηκε δεν υπάρχει απώλεια του δικαιώματος του ΕΟΔΥ να στραφούν κατά των κατηγορουμένων».

«Δεν χάνει κάποιο δικαίωμα το κράτος, ο ΕΟΔΥ, σε περίπτωση που καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, ενώ αν δικαιωθούν, σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στραφούν κατά του ΕΟΔΥ» εξήγησε.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι άργησε πολύ να λάβει μια καθαρή θέση υπέρ του νομοσχεδίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι είναι θετική η σημερινή τοποθέτηση.

«Περιμέναμε μια πιο ενωτική και εποικοδομητική στάση και όχι μια στάση στείρας αντιπαράθεσης» είπε για την στάση του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος για την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διδασκαλία των Αλβανικών στα σχολεία είπε ότι δεν είναι κάτι το οποίο εξετάζεται από την ηγεσία του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Νταβός: Στόχος μας η Ελλάδα να παίξει ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης

Κασσελάκης: Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον τελειώσετε όσο και να τον πολεμάτε

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Δημόκριτο: «Η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider