Πιερρακάκης: H Τεχνητή Νοημοσύνη στο σχολείο θα βοηθήσει στην εφαρμογή της προσωποποιημένης μάθησης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πιερρακάκης: H Τεχνητή Νοημοσύνη στο σχολείο θα βοηθήσει στην εφαρμογή της προσωποποιημένης μάθησης
O υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν εγκατασταθεί στην κάθε τάξη διαδραστικοί πίνακες.

«Το πιο ευεργετικό στοιχείο που μπορούμε να κάνουμε με τη Τεχνητή Νοημοσύνη στο σχολείο είναι η εφαρμογή της προσωποποιημένης μάθησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μιλώντας στο συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη «Quo vadis AI Act», που διοργάνωσε η Boussias events σε συνεργασία με το ινστιτούτο Elplo, υπό την αιγίδα της ΑΕ της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Αυτή πρέπει να είναι η γενική κατεύθυνση, με τη βοήθεια του αλγόριθμου θα εντοπίζονται οι αδυναμίες του μαθητή και με συγκεκριμένες ασκήσεις, θα του δίνεται βοήθεια» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας σε πάνελ με θέμα «ΑΙ και Εκπαίδευση: Επενδύοντας στις δεξιότητες της νέας εποχής».

Και σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, οι αλλαγές που θα φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Παιδεία δεν σταματούν εδώ. «Θα δούμε εργαλεία ΤΝ με τη μορφή σε προσωποιημένων βοηθών» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης και συμπλήρωσε «εμείς φτιάχνουμε το “ψηφιακό φροντιστήριο” που θα ενσωματώσει όλη την ύλη με στοχευμένα βίντεο και στοχευμένο περιεχόμενο για κάθε παιδί, έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε έναν ψηφιακό βοηθό, ο οποίος θα έχει εξασκηθεί στην ίδια ύλη κι έτσι θα βοηθάει το μαθητή» ανήγγειλε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν εγκατασταθεί στην κάθε τάξη διαδραστικοί πίνακες. «Έως τον Δεκέμβριο θα εγκατασταθούν διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας από την πέμπτη τάξη του Δημοτικού και πάνω» διευκρίνισε ο ίδιος.

Τέλος ο υπουργός υποστήριξε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Παιδείας είναι ένα υποσύνολο της ευρύτερης στρατηγικής της ψηφιακής πολιτικής. «Την πολιτική για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση θα την περιέγραφα σαν ένα σημείο τομής ανάμεσα σε δύο κύκλους με την έννοια ότι αφορά ένα υποσύνολο της ευρύτερης στρατηγικής και σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ψηφιακής διακυβέρνησης της χώρας, είναι μόνο μία εκ των πολλαπλών τεχνολογιών και από την άλλη έχεις το κομμάτι που αφορά στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία» εξήγησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PISA: Κάτω από τον μέσο όρο η δημιουργική σκέψη των Ελλήνων μαθητών

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) - Μαθητεία σε 37 ειδικότητες

Apple: Ο άνθρωπος που θα σώσει την κούρσα στην τεχνητή νοημοσύνη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider