Ο οίκος Bulgari αναλαμβάνει ένα «αρχαιολογικό κόσμημα» της Ρώμης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο οίκος Bulgari αναλαμβάνει ένα «αρχαιολογικό κόσμημα» της Ρώμης
Ο οίκος Bulgri δωρίζει άλλες 500.000 ευρώ για το ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Ο γνωστός ιταλικός οίκος Βulgari ο οποίος δημιουργήθηκε από τον Έλληνα Σωτήριο Βούλγαρη και φημίζεται σήμερα για τα είδη πολυτελείας και τα κοσμήματα που διαθέτει σε καταστήματα που λειτουργούν στους ακριβότερους δρόμους του κόσμου, έχει αναλάβει να αποκαταστήσει σημαντικά ιστορικά μνημεία της «αιώνιας πόλης».

Μετά από τις εργασίες αποκατάστασης των «Ισπανικών Σκαλιών» και τη δωρεά 485.594 ευρώ για το σκοπό αυτό, ο οίκος προχωρά σε μια ακόμη δράση ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού κέντρου της Ρώμης.

Έτσι, η ιταλική εταιρεία κοσμημάτων θα διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Λάργκο ντι Τόρε Αρτζεντίνα, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος για επισκέψεις κατοίκων και τουριστών για πρώτη φορά.

largoditorre

Το αρχαιολογικό σύνολο που είναι γνωστό ως «ιερή περιοχή» του Largo Arentina ανακαλύφθηκε τυχαία το καλοκαίρι του 1926 κατά τη διάρκεια εργασιών που συντελούνταν στη συγκεκριμένη συνοικία. Στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις ναοί της περιόδου της δημοκρατίας και τα κτήρια έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονολογικές φάσεις κατά τον 3ο και 2ο αιώνα π.Χ.

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη νέα δωρεά στην αιώνια πόλη: μετά την αποκατάσταση των Ισπανικών Σκαλοπατιών, που αποτελούσαν πάντοτε σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Ρώμης και τους τουρίστες, θα ενισχύσουμε μια περιοχή που ήταν στο επίκεντρο της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της αρχαίας πρωτεύουσας, δήλωσε ο Jean-Christophe Babin, γενικός διευθυντής του ομίλου Bulgari.

«Οι επισκέπτες θα έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να θαυμάσουν όμορφα και σημαντικά ευρήματα από κοντά, σε μια πλατεία που περιβάλλεται από αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτίρια. Ένα πολιτιστικό εύρος που μόνο μια πόλη όπως η Ρώμη μπορεί να προσφέρει στον κόσμο» ανέφερε.

Έως το 2021 θα δημιουργηθούν νέα είσοδος, πρόσβαση με ασανσέρ και νέοι πεζόδρομοι γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, που θα επιτρέψουν την ασφαλή επίσκεψη στην περιοχή, καθώς και μουσείο και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Φυσικά η στρατηγική ΕΚΕ του οίκου δεν περιορίζεται μόνο σε ιστορικά μνημεία. Συμμετέχει σε δράσεις σε όλο τον κόσμο για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, της καινοτομίας και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων (UNICEF κλπ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider